Foto: DELFI.lt

Pēc Krievijas tāllēcējas Olgas Kučerenko diskvalifikācijas Latvijas vieglatlēte Ineta Radēviča ir kļuvusi par 2011. gada pasaules vicečempioni.

Krievijas Vieglatlētikas federācija (VFLA) 1. februārī apstiprināja Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) lēmumu par antidopinga noteikumu pārkāpumiem diskvalificēt trīs vieglatlētus - Olgu Kučerenko, soļotāju Aleksandru Jarguņkinu un šķēpmetēju Germanu Komarovu.

Kučerenko piespriesta diskvalifikācija uz diviem gadiem un anulēti rezultāti, ko sportiste sasniegusi pēc 2011. gada 28. augusta, ieskaitot pasaules čempionātā Tegu izcīnīto otro vietu. Pozitīvā dopinga analīze ņemta tieši šo sacensību laikā. Tāllēcējas diskvalifikācija stājas spēkā ar 2016. gada 17. decembri un beigsies 2018. gada decembrī.

2011. gada pasaules vieglatlētikas čempionātā tāllēkšanas disciplīnā uzvarēja amerikāniete Brintija Rīza (6,82 m), Kučerenko uzrādīja otro labāko rezultātu (6,77 m), bet vienu centimetru no viņas atpalika Radēviča (6,76 m). Līdz ar to čempionāta bronzas medaļa pāries pie baltkrievietes Nastasijas Mirončikovas-Ivanovas, kura Tegu palika ceturtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!