Foto: LETA
Latvijas jaunais skeletonists Krists Netlaus, kurš sestdien Siguldā kļuva par junioru pasaules čempionāta sudraba medaļnieku, pirms sacensībām uz goda pjedestālu nav tēmējis, lai gan apzinājies, ka var tikt trijniekā.

Jau ziņots, ka par pasaules junioru čempionu otro gadu pēc kārtas kļuva Ņikita Tregubovs no Krievijas, bet Netlaus viņam summā zaudēja 0,36 sekundes. Tikmēr Ivo Šteinbergs palika uzreiz aiz goda pjedestāla, trešajai vietai zaudējot vien divas sekundes simtdaļas, bet Kristaps Zeila ierindojās 11.pozīcijā.

"Uz pjedestālu baigi netēmēju, bet zināju, ka varu būt trijniekā. Varbūt pārāk maz gribēju. Ņikitu [Tregubovu] bija iespējams apbraukt, viņš ir tāds pats cilvēks, kā es. Pirmajā braucienā viņam zaudēju tikai divas sekundes simtdaļas. Nebūtu es kļūdījies, būtu priekšā," pēc sacensībām žurnālistiem sacīja Netlaus.

"Bija dažas kļūdas, taču ir jāmēģina tās labot. Ir vēl laiks izaugsmei," skeletonists, kuram šīs bija pēdējās sacensības sezonā, nākotnē skatās ar optimismu.

"Savu sezonas mērķi esmu izpildījis. Šīs bija sacensības, kurām ļoti gatavojāmies. Runājām ar treneri, ka nākamajā sezonā mēģināsim startē Starpkontinentālajā kausā, vākt punktus. Tomēr vēl nekas nav 100% pateikts, kur un kā brauksim. To izrunāsim pēc šīm sacensībām. Šosezon viss ir galā," teica Netlaus.

Viņš atzina, ka sacensību trase bijusi ļoti labi sagatavota, kas dalībniekiem ļāva attīstīt lielus ātrumus.

"Trase bija vienkārši perfekta, slīdēja labi un varēja iegūt lielus ātrumus. Pats nedaudz nesavācos un slieces izliekums arī bija par lielu, tomēr kopumā viss sanāca labi, tāpēc esmu apmierināts," bilda pasaules vicečempions.

Netlaus arī sacīja, ka laika apstākļi, kad brīžiem ir plusi, bet tad mīnusi, neko daudz viņa sniegumā nav iespaidojuši. "Sekojām līdzi laika prognozēm, vai nav liels aukstums. Trase bija labi sagatavoti, aizkari bija pielikti, visiem bija vienādi apstākļi. Nevarētu teikt, ka kādam tā bija labāka, kādam sliktāka," skaidroja skeletonists.

Jau ziņots, ka tāpat sestdien Latvijas skeletonistes Dārta Zunte un Endija Tērauda juniorēm ieņēma sesto un septīto vietu, bet dubultuzvaru izcīnīja Krievijas sportistes, par pasaules čempioni kļūstot Pasaules kausā regulāri braucošajai Jūlijai Kanakinai.

Pērn pasaules junioru čempionātā triumfēja Lelde Priedulēna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!