Foto: LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Polijā Eiropas čempionātā 10 kilometru sprintā ieņēma ceturto vietu, paliekot tikai 0,6 sekundes aiz goda pjedestāla.

Rastorgujevs trešdien 20 kilometru individuālajā distancē neizmantoja labu iespēju cīnīties par medaļām, ar četrām kļūdām (visām stāvus) ierindojoties 20. vietā. Arī piektdien sprintā Rastorgujevu pievīla šaušana stāvus – divas kļūdas viņu atstāja uzreiz aiz goda pjedestāla.

Pirms trīs gadiem Rastorgujevs kļuva Eiropas čempionu 20 kilometru distancē, bet 10 kilometru sprintā toreiz izcīnīja bronzu. Toreiz viņš bija pirmais Latvijas biatlonists, kurš izcīnīja Eiropas čempiona titulu, kopš 2002. gada, kad Oļegs Maļuhins bija labākais gan sprinta, gan sekojošajā iedzīšanas distancē.

Rastorgujevs piektdien pirmajā šaušanā bija precīzs un pēc tās bija sacensību līderis. Savukārt otrajā šaušanā divas kļūdas viņu "atmeta" uz septīto vietu. Ar ātru slēpošanu viņš pēdējā starpfinišā bija jau trešais, tomēr pēdējā kilometrā ātrāks bija bulgārs Krasimirs Aņevs, kurš izcīnīja bronzu un apsteidza Latvijas biatlonistu tikai par 0,6 sekundēm.

Par Eiropas čempionu kļuva vienu kļūdu pieļāvušais bulgāru biatlons Iļijevs, kurš par 4,9 sekundēm apsteidza precīzi šāvušo, nesen diskvalifikāciju par dopinga pārkāpumiem izcietušo krievu Aleksandru Loginovu. Trešo vietu izcīnījušais Aņevs šaušanā bija precīzs un savam tautietim zaudēja 16,7 sekundes.

Vēl no Latvijas biatlonistiem Aleksandrs Patrijuks ieņēma 61. vietu (divas kļūdas šaušanā; +2:21,7), Daumants Lūsa ierindojās 79. vietā (divas kļūdas; +2:52,4), bet Roberts Slotiņš ieņēma 98. vietu (četras kļūdas; +3:42,3). Sacensībās startēja 121 biatlonists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!