Foto: LETA
Latvijas skeletonists Ivo Šteinbergs ceturtdien bija ārākais abos otrās dienas treniņbraucienos pirms pasaules čempionāta junioriem, kas sestdien norisināsies Siguldas trasē, aģentūru LETA informēja organizatori.

Ceturtdien aizvadītajos braucienos Šteinbergs trasi veica attiecīgi 52,33 un 52,91 sekundē. Viņš līdz šim bijis ātrākais trīs no četriem treniņbraucieniem, jo trešdien aizvadītajos testos reizi bija pirmais, bet reizi otrais.

Tikmēr ceturtdien trešo un otro vietu braucienos ieņēma Krists Netlaus, kurš dienu iepriekš bija labākais otrajā treniņbraucienā, apsteidzot Šteinbergu.

Šteinbergs un Netlaus līdz šim treniņos apliecinājuši, ka ir vieni no favorītiem uz medaļām gaidāmajās sacensībās, kur viņiem viens no galvenajiem konkurentiem būs šosezon Pasaules kausa posmos veiksmīgi startējušais krievs Ņikita Tregubovs.

Viņš ceturtdien treniņos ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu, atkārtojot dienu iepriekš sasniegto.

Savukārt Kristaps Zeila ceturtdien abos treniņbraucienos bija piektais ātrākais.

Tikmēr Latvijas juniores Dārta Zunte un Endija Tērauda ceturtdienas treniņos attiecīgi uzrādīja 27. un 21., kā arī 24. un 18.labāko laiku.

LETA jau ziņoja, ka viens no sacensību favorītiem būs Tregubovs, kurš pašlaik ieņem ceturto vietu Pasaules kausa kopvērtējumā.

Sacensības, kurās piedalīsies sportisti līdz 23 gadu vecumam, piedalīsies 14 valstu sportisti, Latviju pārstāvot Šteinbergam, Netlauam, Zeilam, Zuntei un Tēraudai. Latvijai īpaši lielas cerības uz augstu vietu ir vīru konkurencē, jo novembra beigās Siguldā Eiropas kausa sacensībās Šteinbergs un Netlaus guva dubultuzvaru. Juniorēm savainojuma dēļ novembrī nestartēja Tērauda, bet sezonas svarīgākajam startam viņa būs gatava.

Pērn pasaules junioru čempionātā triumfēja Lelde Priedulēna, kura vēl pirms tam divreiz bija guvusi ceturto vietu. Šogad viņa šajās sacensībās vairs nedrīkst piedalīties.

Tikmēr vīru konkurencē pērn triumfēja Tregubovs, kurš šogad centīsies aizstāvēt savu titulu. Viņš pagājušajā nedēļas nogalē Sanktmoricā notikušajā sezonas piektajā Pasaules kausa etapā izcīnīja trešo vietu.

Šogad pasaules junioru čempionāts skeletonā notiks atsevišķi no sacensībām bobslejā. Bobsleja čempioni šajā nedēļas nogalē tiks noskaidroti Vinterbergas trasē.

Zīmīgi, ka Sigulda nozīmīgas sacensības uzņems divas nedēļas nogales pēc kārtas, jo 4. un 5.februārī tur risināsies arī pasaules junioru čempionāts kamaniņu sportā, kur viens no galvenajiem favorītiem būs mājinieks Kristers Aparjods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!