Foto: F64

Lai atvieglotu ikvienam skrējējam aizvadīt aktīvu ziemas treniņu posmu, "Lattelecom" Rīgas maratona "adidas" skriešanas skola 28. janvārī aizvadīs kārtējo bezmaksas nodarbību, kurā solās piedalīties rekordliels apmeklētāju skaits, un aicina uz nākamajām lekcijām, informē organizatori.

Kopā ar Latvijas labākajiem skrējējiem - Jeļenu un Aleksandru Prokopčukiem un Jāni Višķeru, kā arī pieredzējušiem ekspertiem uzturzinātnē un fizioterapijā vismaz 450 skrējējiem būs unikāla iespēja bez maksas apgūt vērtīgas zināšanas saviem ikdienas treniņiem.

Lekciju laikā Aleksandrs Prokopčuks, daudzkārtējs Latvijas čempions un treneris pašreizējiem Latvijas rekordistiem maratonā un pusmaratonā - Jeļenai Prokopčukai un Valērijam Žolnerovičam, iepazīstinās ar galvenajiem treniņu principiem un piedāvās savu 21 km treniņu plānu ikvienam skrējējam, kas vēlas uzlabot savu sniegumu pusmaratona distancē.

Viens no Latvijas labākajiem garo distanču skrējējiem Jānis Višķers, iepazīstinās ar treniņu teorijas pamatiem, treniņu plānošanu un dalīsies ar ieteikumiem, kā skriešanu apvienot ar citiem sporta veidiem. Savukārt medicīnas zinātņu doktore, "Capital Clinic Riga" dietoloģe Laila Meija sniegs praktiskus ieteikumus ikdienas uzturam cilvēkiem ar regulārām fiziskām aktivitātēm.

Līga Līdumniece, fizioterapeite un programmas "Mans pirmais maratons" 2014 absolvente, stāstīs par spēka treniņu ietekmi uz skrējēja gaitu un kādiem riskiem sevi pakļauj skrējējs, ignorējot nepieciešamos vispārējās fiziskās sagatavotības treniņus.

Lekciju noslēgumā iedvesmas stāstu sadaļā "Skrējējs skrējējam" ar saviem stāstiem un unikālo pieredzi dalīsies trīs iedvesmotāji - Jeļena Prokopčuka, Gustavs Terzens un Matīss Haritonovs.

Jeļena Prokopčuka ir visu laiku labākā Latvijas garo distanču skrējēja un piecu Latvijas rekordu īpašniece, sākot no 3000 m līdz maratonam. Jeļena piecas reizes pārstāvējusi Latviju olimpiskajās spēlēs un elites līmenī startējusi neskaitāmos augstākā mēroga maratonos visā pasaulē, t.sk. divas reizes izcīnījusi uzvaru prestižajā Ņujorkas maratonā.

Gustavs Terzens, "Mans pirmais maratons 2016" absolvents, atzīst: "Tiku noķerts vājuma brīdī un piekritu lielam izaicinājumam – uz mirkli nolikt boksa cimdus, atgriezties pie jaunības gaitām un noskriet savu pirmo maratonu."

Matīss Haritonovs ir programmas "Mans pirmais maratons 2015" absolvents. Pirms nepilniem diviem gadiem Matīss finišēja savu pirmo maratonu, bet pāris dienas atpakaļ saņēma apstiprinājumu, ka ir viens no laimīgajiem, kas šogad dosies uz Šamonī pilsētu Francijas alpos, lai startētu prestižajā UTMB ultramaratonā.

Paralēli lekcijām visas dienas garumā darbosies "VC4 laboratorija", kas piedāvās bezmaksas fizioterapeita konsultācijas, tehniskā ortopēda konsultācijas, pēdas un stājas testus, teipošanas demonstrējumus.

Lielā pieprasījuma dēļ maksimālā kapacitāte 28. janvāra lekcijām ir sasniegta, un reģistrācija pasākumam šobrīd ir slēgta. Nākamās lekcijas norisināsies pēc mēneša - 25. februārī, un iepriekšēja reģistrācija pieejama mājas lapā internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!