Foto: DELFI

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs trešdien Polijā neizmantoja iespēju izcīnīt Eiropas čempiona titulu 20 kilometru individuālajā distancē, šaušanā stāvus pieļaujot četras kļūdas, turklāt trīs no tām pēdējā šaušanā.

Visā distancē Rastorgujevs kopā arī pieļāva četras kļūdas, bet finišā viņš ieņēma 20. vietu. Tieši šaušana stāvus Latvijas labāko biatlonistu iegāza arī pēdējā Pasaules kausa posmā 20 kilometru individuālajā distancē, kurā viņš kopvērtējumā finišēja arī aiz 46 gadus vecā Ilmāra Briča.

Vēl no Latvijas biatlonistiem Aleksandrs Patrijuks ieņēma 30. vietu, Roberts Slotiņš – 67., bet Daumants Lūsa – 78. vietu. Latvijas komandas veterāns Bricis šoreiz nestartēja, lai gan bija pieteikumā. Sacensībās startēja 114 biatlonisti.

Rastorgujevs pirmajā un trešajā šautuvē guļus aizvēra visus mērķus, bet otrajā, šaujot stāvus, pieļāva vienu kļūdu. Pirms pēdējās šaušanas viņš bija otrais, tikai par 17 sekundēm atpaliekot no sudraba medaļu izcīnījušā bulgāra Krasimira Aņeva, kurš slēpošanā bija krietni lēnāks. Savukārt Eiropas čempiona titulu izcīnījušo krievu Aleksandru Loginovu, kurš pirms pēdējās šaušanas bija trešais, Rastorgujevs tobrīd apsteidza par nepilnām četrām sekundēm.

Tomēr pēdējā šaušanā Rastorgujevs neaizvēra trīs mērķus, saņemot trīs soda minūtes, kas viņam arī liedza pacīnīties par Eiropas čempiona titulu. Finišā viņš uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 31 sekundi.

Eiropas čempiona titulu izcīnījušais Loginovs biatlonā sportā drīkstēja atgriezties tikai pērnā gada nogalē, kad viņam beidzās divu gadu diskvalifikācija par dopinga pārkāpumiem. Kādreizējais četrkārtējais pasaules jauniešu čempions Loginovs šaušanā pieļāva vienu kļūdu, bet slēpojumā bija ātrāks par visus 20 mērķus sašāvušo Krasimiru Aņevu, un finišā apsteidza bulgāru par 11,4 sekundēm. Savukārt bronzas medaļu izcīnīja cits krievs Aleksejs Sļepovs, kurš ar precīzu šaušanu uzvarētājam zaudēja 53,6 sekundes.

Patrijuks šaušanā pieļāva vienu kļūdu, uzvarētājam zaudējot četras minūtes un 25 sekundes. Slotiņš ar trīs kļūdām šaušanā Eiropas čempionam zaudēja sešas minūtes un 6,5 sekundes, bet Lūsa ar piecām kļūdām atpalika par septiņām minūtēm un 42 sekundēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!