Foto: EPA/LETA
Pieredzējušais Latvijas biatlonists Ilmārs Bricis ir neziņā, vai nākamajā sezonā turpinās karjeru, taču labprāt piedalītos savās septītajās olimpiskajās spēlēs, portālam "Sputnik.by" atklāja latvietis.

Patlaban 46 gadus vecais Bricis biatlonista karjerai pielika punktu 2012.gadā, bet pēc tam viņš sāka strādāt ar Lietuvas izlasi, kuru vadīja arī Soču olimpiskajās spēlēs. Tomēr pirms šīs sezonas viņš nolēma pats atgriezties biatlona trasē, lai palīdzētu Latvijai ar pilnu stafetes komandu kvalificēties 2018.gada olimpiskajām spēlēm.

"Kad mani kāds nosauc par sentēvu, kurš gados pat apsteidz Ūle Eināru Bjērndālenu, varu tikai iesaukties "Oi!". Nejūtos tāds. Vispār par to cenšos nedomāt. Ne vispārīgi, bet tikai par tēmu, ka esmu vecākais startējošais biatlonists. Izejot uz startu, nesalīdzinu sevi ar citiem biatlonistiem. Mani gadi ir mana bagātība. Izbaudu biatlonu, un, ja to dara arī līdzjutēji, tas ir pavisam lieliski," stāstīja Bricis.

Kā uzsver latviešu biatlonists, trasē un ugunslīnijā katru reizi sportistiem ir jāpierāda sava konkurētspēja.

"Cenšos pietuvoties augstākajam līmenim, kādam vien iespējams. Tas ir liels izaicinājums. Karjeras atsākšanai bija tīri pragmatiska motivācija. Uzdevums ir palīdzēt Latvijas stafetes komandai kvalificēties olimpiskajām spēlēm. Tomēr pagaidām neesmu gatavs teikt, ka dalība nākamā gada olimpiskajās spēlēs ir realitāte. Nezinu vēl, vai nākamajā sezonā turpināšu karjeru. Protams, piedalīties septītajās olimpiskajās spēlēs būtu ļoti patīkami, tomēr nevaru neko garantēt," skaidroja Bricis.

Latvijas biatlonists arī min, ka var būt dažādi apstākļi, kas var liegt startēt nākamajā sezonā. "Tāpēc nesteidzos un koncentrējos šai sezonai un mērķim kvalificēties olimpiskajām spēlēm. Esmu iepauzējis ar savu trenera karjeru. Patlaban mana kā trenera palīdzība komandai nav aktuāla, tomēr neslēpšu, ka par 10% pildu arī trenera funkcijas, bet ne vairāk. Pārējos 90% esmu biatlonists Bricis. Esmu par to ļoti priecīgs. Gūstu prieku no biatlona, bet būt par treneri ir grūtāk. Kas atliek sportistam? Jādomā par sevi, bet trenerim jārūpējas un jādomā par visu. Divas pilnīgi atšķirīgas lietas."

Pēc 2012.gada, kad Bricis nolēma aiziet no biatlona, par Latvijas vadošo biatlonistu kļuvis Andrejs Rastorgujevs, kurš Pasaules kausa sacensībās cīnās par pirmo desmitnieku, bet pārējiem latviešu vīriem sagādā grūtības kvalificēties pat iedzīšanas sacensībām un izcīnīt Pasaules kausa punktus.

"Protams, olimpiskajās spēlēs Latvijas komandas sastāvs būs vājāks, nekā deviņdesmitajos gados, kad ieņēmām augstas vietas. Brīžiem pārņem nostalģija, tomēr nevar teikt, ka Bricis, Jēkabs Nākums un Oļegs Maļuhins ir tikai mana privātā vēsture, nevis kopējā," stāstīja latviešu biatlonists.

Bricis piedalījies sešas olimpiskajās spēlēs, savu augstāko vietu sasniedzot 2006.gadā Turīnā, kur tika izcīnīta ceturtā vieta iedzīšanā, par 11 sekundēm atpaliekot no goda pjedestāla.

"Izcīnīju ceturto vietu, bet objektīvi Svenu Fišeru nevarēju noķert. Pavisam cita lieta bija sprintā. Vēl joprojām nepamet doma, kāpēc pirmajā aplī neslīdēja slēpes. Tur arī palika mana medaļa," atcerējās Bricis.

Uz Phjončhanu ar stafetes komandu varēs braukt pirmās 20 valstis pēc šī gada Nāciju kausa rezultātiem, bet Latvija pērn bija 23.vietā, kamēr šosezon ieņem 20.vietu.

Bricis karjeras laikā ir izcīnījis divas bronzas medaļas pasaules čempionātos - 2001.gadā 20 kilometru individuālajā distancē un četrus gadus vēlāk desmit kilometru sprintā. Latvijas sportists vairākas reizes kāpis uz goda pjedestāla arī Pasaules kausa posmos.

Bricim šogad augstākā vieta bijusi 44.pozīcija Rūpoldingā notikušajās sacensībās desmit kilometru sprintā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!