Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā Sanktmoricas trasē, kas katru gadu tiek būvēta no jauna, sieviešu skeletona sacensībās Lelde Priedulēna piektdien izcīnīja 14. vietu, kas ir viņas vājākais rezultāts šajā sezonā.

Pirmajā braucienā Lelde ieņēma 15. vietu, bet otrajā savu situāciju nedaudz uzlaboja, divu braucienu summā pakāpjoties uz 14. pozīciju.

Pirmajā braucienā Lelde par 1,48 sekundēm atpalika no kanādietes Mirelas Ranevas, kurai sanāca izcils brauciens, ar jaunu trases rekordu - 1:08:49. Kanādietes pārsvars pār tuvāko sekotāju, amerikānieti Kendelu Vesenbergu bija iespaidīgas 0,79 sekundes; pārējās sportistes kopvērtējumā sarindojās ciešāk.

Otrajā braucienā Lelde atkārtoja savu startu - 5,31 sekunde, taču trases otrajā pusē ievērojami kritās ātrums, lai arī trase tika veikta "tīri", un austrālieti Žaklīnu Narakotu Latvijas sportiste finišā pārspēja tikai par 0,08 sekundēm. Pēc pirmā brauciena Leldes pārsvars pār austrālieti bija 0,42 sekundes.

Uzlabot situāciju posma kopvērtējumā Leldei palīdzēja olimpiskās čempiones Lizijas Jarnoldas kļūdainais otrais brauciens - angliete, kas pēc pirmā brauciena bija priekšā Leldei 0,31 sekundi, otrajā bija par 0,33 lēnāka un no devītās vietas noslīdēja uz 15. pozīciju.

Savā piektajā Pasaules kausa posmā karjerā uzvaru ar jaunu trases rekordu un 1,83 sekunžu pārsvaru pār otrās vietas ieguvēju svinēja kanādiete Raneva. Starta rekords uz gadu piederēs krievietei Jeļenai Ņikitinai, kura ieņēma 20. vietu.

Līdz šim labākais rezultāts Ranevai bija trešā vieta Leikplesidā un Vinterbergā, Pasaules kausa kopvērtējumā viņa pēc Sanktmoricas posma pacēlās no septītās uz 5. vietu. Priedulēna pēc šā posma noslīdēja par vienu pozīciju zemāk, uz devīto vietu, palaižot garām anglieti Loru Dīsu.

Kā ziņojām, vīriešu sacensībās dramatisku uzvaru izcīnīja Martins Dukurs, pateicoties izcilam otrajam braucienam pārspējot korejieti Sunbinu Junu, kam pēc pirmā brauciena zaudēja 0,22 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!