Foto: LETA

Par spīti garajā izbraukumā sakrātajam nogurumam, Rīgas "Dinamo" hokejisti ceturtdien pirms cīņas Minskā pret Minskas "Dinamo", pienācīgi noskaņojās un aizvadīja labu maču, pēc gūtās uzvaras atzina Latvijas kluba galvenais treneris Normunds Sējējs.

Jau ziņots, ka Rīgas klubs, noslēdzot sezonas garāko izbraukuma sēriju Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), ar 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) uzvarēja Minskas "Dinamo", kas turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

"Šī nebija vienkāršā spēle, piektā pēc kārtas izbraukumā. Šeit ieradāmies no Ķīnas un komandu nebija vienkārši noskaņot cīņai, jo spēlētāji bija nedaudz saguruši. Taču paldies puišiem, kuri bija gatavi cīņai, labi sāka spēli un izcīnīja trīs labus punktus," gandarīts pēc uzvaras bija Sējējs.

Viņš atzina, ka laukumā bijusi bezkompromisu cīņa, tāpēc panākums ir vēl patīkamāks. "Paldies spēlētājiem, kuri labi nospēlēja. Mēs daļēji gatavojamies jau nākamajai sezonai, tāpēc dodam daudz iespēju jaunajiem spēlētājiem, taču tajā pat laikā gribam arī mazliet reabilitēties līdzjutējiem par sezonas slikto sākumu. Pēdējās spēles mums nav bijušas vieglas, bet puiši šodien spēja savākties un labi nospēlēt," skaidroja Rīgas kluba galvenais treneris.

Rīdziniekiem šī bija piektā spēle izbraukuma sērijā, kuru viņi sāka vēl pagājušajā nedēļā, kad Latvijas vienība ar 1:3 piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv". Turpinājumā Rīgas "Dinamo" ar 3:1 uzvarēja aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral", divus vārtus šajā mačā gūstot Timam Sestito, pēc tam Habarovskā ar 0:5 kapitulēja turienes "Amur" spēlētājiem, bet pirmdien nespēja nosargāt trīs vārtu pārsvaru, taču pēcspēles metienos ar 4:3 uzvarēja Pekinas "Kuņluņ Red Star", pirmo reizi maču aizvadot Ķīnā.

Tieši pirmdien rīdzinieki oficiāli zaudēja izredzes iekļūt šīs sezonas Gagarina kausa izcīņā. Rīgas "Dinamo" ar 50 punktiem 52 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 14 Rietumu konferences komandām, pirmajam astotniekam zaudējot 28 punktus. "Dinamo" līdz sezonas beigām maksimāli var izcīnīt 24 punktus, tādējādi nevar vairs tikt labāko astotniekā.

Tikmēr Minskas "Dinamo" galvenais treneris Kreigs Vudkrofts bija vīlies par savas komandas sniegumu.

"Rīgas "Dinamo" labi nospēlēja, lai gan viņi jau ilgu laiku ir izbraukumā. Arī mēs atgriezāmies no Tālajiem Austrumiem, taču tas nevar kalpot kā aizbildinājums, jo mājās bijām divas dienas. Rīdzinieki bija vairāk izsalkuši, gribēja vairāk uzvarēt. Man nav īsti saprotams mūsu sniegums, jo neizdarījām tās lietas, kuras nepieciešamas uzvarai. Šajā sezonas posmā tas nav pieņemami, tāpēc komandā un tās sniegumā esmu vīlies," bilda Vudkrofts.

Nākamo cīņu Rīgas "Dinamo" aizvadīs otrdien, uzņemot Hantimansijskas "Jugra" komandu, bet pēc tam Rīgā viesosies arī Astanas "Baris" un Jekaterinburgas "Avtomobilist". Februāra sākumā pret šīm vienībām rīdzinieki spēlēs arī viesos, bet sezonu noslēgs februāra vidū mājās pret Toljati "Lada" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" klubiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!