Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien guva 16 punktus, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā ar 109:123 (29:33, 14:29, 27:34, 29:27) izbraukumā piekāpās Indiānas "Pacers".

Līdz ar to "Knicks" pēdējo astoņu maču laikā izcīnījusi tikai vienu uzvaru. Tikmēr "Pacers" komandai šis bija piektais panākums pēc kārtas.

Vēl noslēdzošās ceturtdaļas sākumā "Pacers" pārsvars bija 29 punkti, bet "Knicks" komanda ar vairākiem rezervistiem laukumā pietuvojās līdz desmit punktiem, taču iesaistīties cīņā par uzvaru viesiem tomēr neizdevās.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 34 minūtes, kuru laikā iemeta vienu no pieciem divpunktniekiem un četrus no sešiem trejačiem, kā arī abus soda metienus. Tāpat latvieša rēķinā četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, četri bloķēti metieni, viena pārtverta piespēle, piecas kļūdas un četras piezīmes.

"Knicks" rindās rezultatīvākie ar 17 punktiem bija Karmelo Entonijs un Brendons Dženingss.

Savukārt "Pacers" labā pa 19 punktiem iemeta Pols Džordžs un Džefs Tīgs, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles.

Porziņģim šis mačs iesākās ar divām neprecīzām piespēlēm, bet viņa pirmais metiens, kas bija trīspunktnieks, bija precīzs. Neilgi pēc tam Latvijas basketbolists realizēja arī otru tālmetienu, kamēr "Knicks" vienība pirmajās minūtēs vēl turējās līdzi "Pacers" basketbolistiem. Mača turpinājums Ņujorkas vienībai gan vairs nebija diez ko veiksmīgs, jo jau otrā ceturkšņa sākumā Indiānas kluba pārsvars pārsniedza desmit punktus.

Līdz pirmā puslaika beigām "Pacers" pārsvars sasniedza arī 20 punktus (60:40), kamēr Porziņģis pa šo laiku guva vēl piecus punktus, izmantojot lietuvieša Mindauga Kuzminska piespēli un triecot bumbu grozā no augšas un realizējot trīspunktnieku.

Otrajā puslaikā Porziņģis vairs nebija tik manāms, jo trešajā ceturtdaļā viņš laukumā pavadīja vien dažas minūtes, kamēr Ņujorkas klubs bija nonācis pamatīgos iedzinējos. Mājinieku handikaps ceturtās ceturtdaļas ievadā bija jau 29 punkti (99:70). "Knicks" vienība laukumā sūtīja savus rezervistus, taču tieši ar viņiem izdevās rezultāta starpību ievērojami samazināti – sešarpus minūtes līdz beigām tā bija vairs tikai 15 punkti (93:108).

Porziņģis iemeta arī savu ceturto tālmetienu, bet "Pacers" pretinieku veiksmīgā snieguma dēļ bija spiesti laukumā atkal sūtīt savu līderi Polu Džordžu. Kuzminsks ar bumbas triecienu grozā no augšas piecas minūtes līdz beigām ļāva "Knicks" pietuvoties vairs tikai līdz 11 punktiem (99:110)

Dženingss vienu minūti un 50 sekundes pirms beigām ar precīzu soda metienu samazināja starpību vairs tikai līdz desmit punktiem, tomēr turpmākajos brīžos tieši Porziņģis nospēlēja ne pārāk veiksmīgi, nopelnot piezīmi un pieļaujot kļūdu. "Knicks" vienība gan neiesaistījās cīņā par uzvaru un piedzīvoja kārtējo neveiksmi šosezon.

Ar 17 uzvarām 37 mačos "Knicks" komanda Austrumu konferences kopvērtējumā saglabājusi desmito vietu, kamēr "Pacers" ar 20 panākumiem 38 spēlēs ir šīs konferences sestajā pozīcijā.

Nākamo maču "Knicks" basketbolisti aizvadīs pirmdien, kad savā laukumā uzņems Ņūorleānas "Pelicans".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!