Foto: LETA
Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika sestdien izcīnīja augsto trešo vietu Itālijā notikušajās Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa izcīņas ceturtā posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās.

Bendikai sestdien trasē bija ļoti ātrs solis, lai gan viņa šaušanā pamanījās pieļaut divas kļūdas. Zīmīgi, ka sportiste 200 metrus pirms finiša piedzīvoja kritienu, taču tik un tā spēja izcīnīt pirmo medaļu Latvijas sieviešu biatlona vēsturē.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēta francūziete Žilija Simona, kura šaušanā pieļāva vienu kļūdu, bet Bendiku viņa apsteidza par 22,1 sekundi.

Savukārt uz goda pjedestāla otrā pakāpiena stājās krieviete Darja Virolainena, kura nesašāva trīs mērķus, bet Bendikai viņa bija priekšā par nepilnām piecām sekundēm.

Pēc pirmās šaušanas, kur tika pieļauta viena kļūda, Bendika bija tikai 16.vietā, taču turpinājumā latviete kāpa uz augšu, turklāt celšanos augšup neiztraucēja arī otrajā šaušanā pieļautā kļūda.

Līdz šim Bendika tik augstu vietu kādā no IBU kausa posmiem nebija izcīnījusi, turklāt viņa kvalificējusies arī svētdien gaidāmajai iedzīšanai.

Šobrīd Vācijā norisinās Pasaules kausa posms, taču abi vadošie Latvijas biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Bendika tajā nolēmuši nepiedalīties.

Pēcāk sestdien IBU kausā desmit kilometru sprintu aizvadīja arī kungi, kur Latvijas pārstāvji ar augstvērtīgu sniegumu izcelties nespēja. Aleksandrs Patrijuks ar sešām kļūdām šaušanā bija 67. vietā, kamēr Vladislavs Ņedaivodins kļūdījās piecas reizes (visas no tām pēdējā šaušanā) un ieņēma 83. pozīciju, bet Ingus Deksnis ar astoņām kļūdām bija 109. vietā starp 114. finišējušiem sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!