Foto: AP/Scanpix
Čehijas biatloniste Gabriela Koukalova piektdien Vācijas pilsētā Oberhofā svinēja uzvaru Pasaules kausa (PK) šīs sezonas ceturtā posma 7,5 kilometru sprinta distancē.

Šajā posmā nepiedalās Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika, toties sacensību apritē pēc bērna piedzimšanas piektdien atgriezās titulētā baltkrieviete Darja Domračeva.

Koukalova šaušanā bija nekļūdīga, distanci veicot 22 minūtēs un 28,5 sekundēs, izcīnot karjerā 15. uzvaru Pasaules kausa posmu sacensībās.

Otro vietu ieņēma somiete Kaisa Mekereinena, kura mēroja divus soda apļus un uzvarētājai zaudēja 21,3 sekundes, bet trešā palika francūziete Marī Dorēna-Abēra, kura pieļāva vienu kļūdu šaušanā, bet Koukalovai zaudēja precīzi 24 sekundes.

Tikmēr Domračeva, kurai 1. oktobrī attiecībās ar Norvēģijas biatlona leģendu Ūle Eināru Bjērndālenu piedzima meita Ksenija, sacensību apritē atgriezās ar 37.vietu.

Trīskārtējā olimpiskā čempione mēroja divus soda apļus, bet no uzvarētājas atpalika nedaudz vairāk par divām minūtēm.

Šo un nākamo Pasaules kausa posmu izlaiž kopvērtējuma līdere Laura Dālmeiere, kura gan saglabā pirmo vietu arī pēc piektdien aizvadītajām sacīkstēm.

Dālmeierei ir 410 punkti, kamēr par 44 punktiem atpaliek Mekereinena, bet tikai punkts mazāk ir Koukalovai. Savukārt Baiba Bendika ar pieciem punktiem ir 76.pozīcijā.

Bendika šo posmu izlaiž, lai turpinātu treniņus augstkalnē. Sacensību apritē viņa atgriezīsies nākamajā posmā pēc nedēļas Rūpoldingā.

Jau ziņots, ka šo posmu izlaiž arī Latvijas komandas līderis Andrejs Rastorgujevs, kurš vēlas labāk sagatavoties sezonas atbildīgajiem startiem. Tikmēr ceturtdien šīs sezonas sekmīgās Pasaules kausa sprinta sacīkstes aizvadīja veterāns Ilmārs Bricis, kurš desmit kilometru distancē ieņēma 59. vietu un pirmo reizi sešu gadu laikā kvalificējās iedzīšanas distancei, kurā soprtisti sacentīsies sestdien. Savukārt šis posms noslēgsies svētdien distancēs ar masu startu.

Pasaules kausa kalendārā šosezon paredzēti deviņi posmi, bet Krievija atteicās no Tjumeņā plānotā astotā etapa rīkošanas, līdz ar to šim posmam mājvieta vēl tiek meklēta. Tikmēr pasaules čempionāts gaidāms nākamā gada februārī Hohfilcenē, Austrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!