Foto: Scanpix

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis sestdien Ahileja cīpslas savainojuma dēļ izlaida savu pirmo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli šosezon, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" 2016. gada noslēdzošajā mačā piekāpās Hjūstonas "Rockets" vienībai, kurs rindās spožu spēli aizvadīja Džeimss Hārdens.

"Knicks" par traumas nopietnību un ārstēšanas ilgumu pagaidām neko neziņo, bet Porziņģis ESPN atklājis, ka no rīta jutis sāpes, kas bijušas arī pirms piektdienas mača pret Ņūorleānas "Pelicans".

Ņujorkas vienība, spēlējot bez Porziņģa, sestdien viesos ar rezultātu 122:129 (32:27, 23:42, 37:30, 30:30) piekāpās "Rockets" basketbolistiem.

Bez Porziņģa šajā mačā traumas dēļ nepiedalījās arī Kortnijs Lī un Kails O'Kvins, kuram esot gripas simptomi. Turklāt šo spēli nepabeidza Ņujorkas komandas līderis Karmelo Entonijs, kurš mačā piedalījās ar savainotu ceļgalu.

"Knicks" komandā ar 32 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Brendons Dženingss, bet 21 punktu guva Deriks Rouzs, kamēr Žoakims Noā iemeta 15 punktus un savāca 16 bumbas zem groziem.

Tikmēr "Rockets" komandā kārtējo spožo spēli aizvadīja Hārdens, kurš guva 53 punktus, savāca 16 atlēkušās bumbas un atdeva 17 rezultatīvas piespēles, bet ar 25 punktiem atzīmējās Raiens Andersons.

Bez latvieša spēlējošā "Knicks" maču iesāka braši, pirmās ceturtdaļas beigās iekrājot 11 punktu pārsvaru (30:19). Viesi vadībā atradās līdz otrā ceturkšņa vidum, kad "Rockets" pārņēma spēles grožus savā pārziņā (47:46). Hjūstonas basketbolisti ātri ieguva desmit punktu pārsvaru un pirmo puslaiku uzvarēja ar 69:55. Trešajā ceturtdaļā laukuma saimniekiem izdevās pietuvoties līdz gandrīz 20 punktu handikapam, bet ceturtajā mača nogrieznī "Knicks" vairākas reizes pienāca klāt līdz mīnus trim punktiem. Tiesa, Ņujorkas komanda nespēja pārņemt vadību un cieta zaudējumu ar 122:129.

"Knicks" piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas, kamēr "Rockets" savu uzvaru sēriju pagarināja līdz četriem mačiem.

"Knicks" ar 16 uzvarām 33 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē, bet "Rockets" ar 26 panākumiem 35 dueļos ir trešā Rietumos, kur otro vietu ar 27 uzvarām 33 cīņās ieņem Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs".

Nākamā spēle "Knicks" vienībai paredzēta pirmdien, kad savā laukumā būs jāuzņem Orlando "Magic" basketbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!