Foto: Sputnik/Scanpix
Krievijas vīriešu handbola izlase ceturtdien otro gadu pēc kārtas triumfēja Rīgas domes kausa izcīņā, savukārt mājinieki, Latvijas izlase, turnīra noslēdzošajā mačā piekāpās Ēģiptei un palika pēdējā vietā.

Trešās kārtas mačā Krievija ceturtdien ar 28:21 (12:9) pieveica Baltkrieviju.

Uzvarētāju rindās deviņus vārtus iemeta Aleksandrs Škurinskis, kamēr Baltkrievijai ar četriem atzīmējās Djzanis Rutenka.

Krievijas handbola izlase jau ar spēles sākumu izvirzījās vadībā ar vairāku vārtu pārsvaru, taču pirmajā puslaikā iegūt lielāku handikapu par trim vārtiem neizdevās. Otrajā puslaikā krievi pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu, kas ļāva ne tikai iegūt lielāku pārsvaru, bet arī iegūt pirmo vietu Rīgas domes kausa izcīņā.

Turnīrā ar trīs spēlēs maksimāli iespējami izcīnītiem sešiem punktiem uzvarēja Krievija, kamēr divus punktus divos mačos guvusi Latvija. Tikpat punktu trīs spēlēs iekrāja Baltkrievija, bet Ēģipte divās cīņās palikusi bez punktiem.

Latvijas vīriešu handbola izlase ceturtdien noslēdzošajā tradicionālās Rīgas domes kausa izcīņas mačā ar 20:30 (6:16) piekāpās Ēģiptei un palika noslēdzošajā, ceturtajā, vietā.

Latvijas valstsvienības sastāvā pa pieciem vārtiem guva Māris Veršakovs un Jānis Pavlovičs, kamēr četrus pievienoja Toms Lielais.

Latvijai šis mačs sākās ļoti neveiksmīgi, jo diezgan ātri tā nonāca iedzinējos ar 1:7, bet pirmais puslaiks tika noslēgts pagalam pieticīgi - 6:16. Otrajā puslaikā starp abām vienībām bija līdzīgāka spēle, taču Latvijas handbolistiem neizdevās lauzt cīņas gaitu un atjaunot intrigu šajā duelī.

Latvijas vīriešu handbola izlase turnīru otrdien sāka, ar 23:20 pārspējot savu principiālo pretinieci Baltkrievijas izlasi, kurai šovasar sīvā cīņā zaudēja ceļazīmi uz nākamā gada pasaules čempionātu. Savukārt trešdien mājinieki ar 19:27 atzina Krievijas pārākumu.

Tikmēr Ēģipte vispirms ar 23:24 zaudēja Krievijai, bet pēc tam ar 27:28 cieta neveiksmi arī pret Baltkrieviju.

Visas trīs Latvijas izlases pretinieces janvārī piedalīsies pasaules čempionātā, kas norisināsies Francijā.

18 gadu laikā, kopš norisinās Rīgas domes kauss, Latvijas handbolisti tajā uzvarējuši deviņas reizes, tostarp aizpērn, kad tas tika paveikts pēc astoņu gadu pārtraukuma, bet pērn nācās samierināties ar otro vietu. Kopumā turnīrā startējušas 19 valstu komandas - Latvija, Lietuva, Igaunija, Ukraina, Somija, Polija, Īrija, Malta, Armēnija, Luksemburga, Kipra, Moldova, Farēru salas, Beļģija, Baltkrievija, Lielbritānija, Krievija, Slovākija un Itālija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!