Foto: AP/Scanpix

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš ceturtdien tika nosaukts par Latvijas gada labāko sportistu, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā sasita ceļgalu, kā dēļ nevarēja pabeigt spēli, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda bez liepājnieka spēja nosargāt pārsvaru un savā laukumā ar 106:95 (27:19, 30:28, 24:25, 25:23) pārspēja Orlando "Magic".

Porziņģis līdz ceturtās ceturtdaļas sākumam bija sametis 12 punktus, bet tad pēc piezemēšanās sasita ceļgalu, kā dēļ latvietis klibodams pameta laukumu. Ņujorkas "Knicks" par latvieša savainojuma nopietnību pagaidām neziņo, bet Porziņģis jau pēc dažām minūtēm bija atpakaļ zālē un, pļāpājot ar līdzjutējiem, mina velotrenažieri. Pēc tam viņš atgriezās uz rezervistu soliņa, bet laukumā neizgāja.

Ziemeļamerikas mediji, citējot "Knicks" galveno treneri Džefu Hornačeku, vēsta, ka ārsti Porziņģim ļāvuši atgriezties laukumā, bet iekrātais pārsvars bija pietiekami liels, līdz ar to nebija nepieciešamība pēc viņa palīdzības.

Porzinģis četrarpus stundas pirms šī mača sākuma tik nosaukts par Latvijas gada labāko sportistu, pie šī apbalvojuma tiekot pirmo reizi karjerā. Tāpat viņš šogad tika atzīts arī par gada labāko basketbolistu.

Šajā mačā Porziņģis laukumā bija 26 minūtes, kuru laikā iemeta savus abus divus tālmetienus un trīs no deviņiem divpunktu metieniem.

Tāpat viņam četras atlēkušās bumbas, divi bloķēti metieni, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, trīs kļūdas un viena piezīme. "Knicks" ar Porziņģi laukumā guva par desmit punktiem vairāk, nekā ielaida.

"Knicks" rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Deriks Rouzs, 15 punkti Karmelo Entonijam un Villijam Ernangomesam, bet 14 punkti Kaila O'Kvina rēķinā.

Tikmēr pretiniekiem ar 23 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Seržs Ibaka, bet 21 punkts Evanam Furnjē.

Mača pirmajās minūtēs cīņa aizritēja līdzīga, bet Porziņģis pirmo reizi spēlē atzīmējās pēc trim nospēlētām minūtēm, kad bloķēja Derilu Ogastinu. Ceturtdaļas turpinājumā liepājnieks nemēģināja iekarot grozu un četras minūtes pirms ceturtdaļas beigām tika nomainīts, "Knicks" komandai atrodoties vadībā ar 17:12. Dueļa pirmo nogriezni laukuma saimnieki uzvarēja ar 27:19.

Otrajā ceturtdaļā pēc nospēlētām divarpus minūtēm Porziņģis atgriezās laukumā un , pielabojot komandas biedra metienu, guva savus pirmos punktus mačā (34:23). Vēlāk latviešu basketbolists ar nepilnas minūtes intervālu atzīmējās ar pārtvertu piespēli un izprovocētu piezīmi, bet ceturtdaļas vidū viņš pēc ielaušanas soda laukumā par spīti "Magic" basketbolistu pretestībai panāca 44:28.

Trīs minūtes pirms ceturkšņa beigām Latvijas basketbolists nobloķēja arī Bismaku Bijombo, taču neilgi pēc tam pretinieku uzbrucējs otrā laukuma galā atbildēja ar to pašu. Tikmēr "Knicks" nespēja izmantot pretinieku kļūdas un vēl vairāk attālināties rezultātā. Minūti pirms ceturtdaļas beigām Porziņģis ar tālu "trejaci" panāca 52:40, bet pirmo puslaiku Ņujorkas basketbolisti vinnēja ar 57:47.

Otrajā puslaikā Porziņģis pirmo reizi atzīmējās pēc četrām nospēlētām minūtēm, ar tālmetienu atjaunojot desmit punktu pārsvaru (64:54). Turpinājumā uz "Knicks" deviņiem punktiem viesi atbildēja ar diviem, šo izrāvienu ar precīzu metienu noslēdzot Porziņģim (73:56). Četras minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām Porziņgis devās atpūsties uz rezervistu soliņa, bet rezultāta tablo vēstīja 75:61 ņujorkiešu labā.

Turpinājumā Orlando basketbolisti nedaudz pietuvojās, ceturtdaļas pēdējā minūtē latvietis atgriezās laukumā, bet spēles nogriezni "Knicks" noslēdza atrodoties vadībā ar deviņiem punktiem (81:72). Pagalam neveiksmīgs Porziņģim un "Knicks" komandai izvērtās ceturtās ceturtdaļas sākums, kurā latvietis pēc piezemēšanās sasita ceļgalu. Pēc kritiena liepājnieks klibodams devās uz ģērbtuvēm, bet pēc dažām minūtēm bija atpakaļ zālē un mina velotrenažieri. Pēc tam viņš atgriezās uz rezervistu soliņa, taču laukumā neatgriezās. Tikmēr "Knicks" bez latvieša palīdzības noturēja pārsvaru un svinēja uzvaru ar 106:95.

"Knicks" basketbolisti pēc trīs zaudējumu sērijas izcīnījuši otro uzvaru pēc kārtas.

"Knicks" ar 16 uzvarām 29 mačos ieņem piekto vietu Austrumu konferencē, bet "Magic" ar 13 panākumiem 31 cīņā ieņem 12.vietu 15 komandu konkurencē. Austrumos līdere ar 21 uzvaru 27 mačos ir Klīvlendas "Cavaliers", bet Rietumu konferencē vadībā ar 26 uzvarām 30 spēlēs ir Goldensteitas "Warriors", kamēr otrā ar 23 panākumiem 28 dueļos ir Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs".

"Knicks" nākamo spēli aizvadīs svētdien, kad savā laukumā plkst.19 pēc Latvijas laika uzņems Bostonas "Celtics".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!