Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" nākamajā nedēļā gaidāmajā izbraukuma sērijā Sibīrijā palīdzēs arī šonedēļ līgumu noslēgušais uzbrucējs Georgs Golovkovs.

Šonedēļ bija ar valstsvienību spēlēm saistītais pārtraukums un tajā rīdzinieki veica izmaiņas sastāvā, atlaižot amerikāņu aizsargu Patriku Malenu, kanādiešu uzbrucēju Džastinu Šagu, kā arī latviešu aizsargu Ēriku Ševčenko. Tikmēr tika noslēgts līgums ar Golovkovu, kurš jau iepriekš ilgstoši trenējās ar komandu, atlabstot no traumas, ko guva vasarā.

Centra uzbrucējs Golovkovs iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Ziemeļamerikā, spēlējot Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL) un Savienoto Valstu hokeja līgā (USHL), bet vasarā jau pirms traumas gūšanas centās iekļūt Rīgas "Dinamo" sastāvā.

Rīgas "Dinamo" nākamajā nedēļā aizvadīs trīs izbraukuma spēles ar Austrumu konferences komandām - pirmdien ar Novosibirskas "Sibirj", trešdien ar Omskas "Avangard" un piektdien pie Novokuzņeckas "Metallurg".

Izbraukumu treneri līdzi ņems 26 hokejistus (trīs vārtsargus, septiņus aizsargus un 16 uzbrucējus), kuru vidū gan nebūs kājas savainojumu ārstējošais aizsargs Georgijs Pujacs.

Izbraukumā Rīgas "Dinamo" treneru rīcībā vārtsargi Jakubs Sedlāčeks, Jānis Kalniņš un Antons Naumovs; aizsargi Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Aleksandrs Jerofejevs, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs un Uvis Balinskis; uzbrucēji Tims Sestito, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Pjotrs Sčastļivijs, Koltons Gilīss, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Māris Bičevskis, Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs, Filips Toluzakovs un Georgs Golovkovs.

Pēc šīs izbraukuma sērijas Rīgas "Dinamo" šogad vēl aizvadīs divas spēles Helsinkos ar vietējo "Jokerit" komandu, ko pārstāv arī Latvijas aizsargs Artūrs Kulda, bet nākamās mājas spēles tai būs vien 2017.gadā.

Rīgas "Dinamo" ar 34 punktiem 39 mačos ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot 26 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!