Foto: AFP/Scanpix
Latvijas skeletonists Tomass Dukurs piektdien Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā, kas risinājās ASV trasē Leikpleisidā, izcīnīja ceturto vietu, bet viņa titulētais brālis Martins Dukurs ierindojās pozīciju zemāk.

Pirmajā braucienā Tomass Dukurs ierindojās piektajā vietā, tā brīža līderim Sunbinam Juņam zaudējot 0,48 sekundes. Savukārt Martins Dukurs pirmajā braucienā lielāko trases daļu turējās trešajā vietā, bet tad rupja kļūda un kritiens finišā viņu atmeta uz sesto vietu (+0,57).

Pirmajā braucienā līdera Juņa rezultāts bija 53,24 sekundes, bet aiz viņa ierindojās krievs Aleksandrs Tretjakovs (+0,03) un amerikānis Metjū Antuāns (+0,21).

Otrajā startā Tomass Dukurs veica ļoti labu braucienu, kas ļāva pakāpties uz ceturto vietu. Arī Martinam izdevās uzlabot savu pozīciju, paceļoties uz piekto vietu. Savukārt par sacensību uzvarētāju kļuva Tretjakovs, kurš summā sasniedza rezultātu 1:46,49 minūtes.

Otro vietu izcīnīja Antuāns (+0,43), bet Juņš pēc kļūdaina brauciena atkrita uz trešo vietu (+0,45). Tomass uzvarētājam piekāpās ar 0,69 sekundēm, bet Martins – 1,10 sekundes.

Līdz ar to latvieši otro posmu pēc kārtas palika bez medaļām. Jau vēstīts, ka pirmajā Pasaules kausa posmā Martins ierindojās ceturtajā vietā, bet Tomass palika vien 13. pozīcijā.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi no sacensībām:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!