Foto: LETA
Latvijas biatlona vīru kvartets sestdien Slovēnijas pilsētā Pokļukā notikušajās Pasaules kausa sacensībās 4x7,5 kilometru stafetē tika apdzīts par apli, kamēr uzvaru guva Francijas biatlonisti.

Latvijai stafeti sāka Andrejs Rastorgujevs, bet turpināja veterāns Ilmārs Bricis un Roberts Slotiņš, kurš, ieņemot 23.vietu, tika apdzīts par apli.

Kā ceturtajam stafetē bija paredzēts doties Daumantam Lūsam, bet viņš pie šādas iespējas netika.

Latvijai stafeti iesāka valsts vadošais biatlonists Rastorgujevs, kurš sacensību sākumā atradās starp līderiem, turklāt pirmajā šaušanā viņš ieradās kā ceturtais. Tomēr šaušana viņam bija neveiksmīga, jo nācās izmantot visas trīs rezerves patronas, turklāt viens mērķis palika nesašauts, tādēļ bija jāslēpo soda aplis. Tas Rastorgujevu atmeta uz 22.vietu starp 24 komandām.

Nākamajā šaušanā Rastorgujevs izmantoja divas rezerves patronas, bet pirmo posmu Latvija noslēdza vien 23.vietā, līderiem zaudējot jau gandrīz trīs minūtes. Tas nozīmēja, ka Latvijai vairs nebija izredžu pacīnīties par vietu pirmajā desmitniekā. Otro posmu komandai aizvadīja Bricis, taču rezultātu viņam uzlabot neizdevās, lai gan divās šaušanās viņš kļūdījās tikai vienreiz, tāpēc bija jāizmanto rezerves patrona.

Bricis savu posmu noslēdza 22.vietā, bet izstājušies jau bija Baltkrievijas biatlonisti, tāpēc sacensības tobrīd turpināja 23 komandas. Slotiņš šaušanā arī bija neveiksmīgs, jo savā otrajā ugunslīnijā viņš pamanījās tikt pie trim soda apļiem. Jau pirms tam Latvija atradās pēdējā vietā un pēc tam tika apdzīta par apli.

Tikmēr par sacensību uzvarētājiem kļuva Francijas biatlonisti, kam startēja Žans Gijoms Beatrī, Kentēns Fijons Majē, Simons Destjē un Martēns Furkads. Francūži nedevās nevienā soda aplī, bet izmantoja septiņas rezerves patronas.

Savukārt otro vietu ieguva Krievija, kas bija spiesta slēpot vienu soda apli, bet trešajā vietā ierindojās Vācija.

Pērn Pasaules kausa sacensībās Latvijas četrinieks tika pie trim 22.vietām, bet pasaules čempionātā palika 25.pozīcijā. Kopvērtējumā Latvijas stafetes komanda ieņēma 24.vietu starp 27 izlasēm.

Savukārt plkst.15.30 sāksies 4x6 kilometru stafete dāmām, bet Latvija šajās sacensībās nepiedalīsies.

Šajā Pasaules kausa posmā Baiba Bendika piektdien 7,5 kilometru sprinta distancē ierindojās 45.vietā, bet iedzīšanā viņa finišēja 51.vietā. Savukārt kungiem desmit kilometru sprintā Rastorgujevs piektdien bija tikai 70.vietā, kamēr četras pozīcijas zemāk bija veterāns Ilmārs Bricis, bet Slotiņš palika pēdējā, 104.vietā, latviešiem iedzīšanas sacensībām nekvalificējoties.

Nākamais Pasaules kausa posms Nove Mesto, Čehijā, sāksies piektdien.

Pasaules kausa pirmais posms pagājušajā nedēļas nogalē noslēdzās Zviedrijas pilsētā Estešundā. Neskatoties uz slimību, jauno sezonu sekmīgi iesāka Rastorgujevs, kurš izcīnīja sesto vietu 20 kilometru distancē, bija 18.vietā sprintā un iedzīšanu noslēdza 31.pozīcijā.

Tikmēr pēc četru sezonu pārtraukuma Pasaules kausā pirms nedēļas atgriezās 46 gadus vecais Bricis, kuram sekmīgākais rezultāts bija 63.vieta 20 kilometros.

Tāpat šajā etapā Bendika duetā ar Daumantu Lūsu izcīnīja 12.vietu jauktajā pāru stafetē.

Pasaules kausa sezonā šogad notiks deviņi posmi. Savukārt pasaules čempionāts gaidāms nākamā gada februārī Hohfilcenē, Austrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!