Foto: Publicitātes foto
Teicamu sniegumu nodemonstrējusi Latvijas komanda sporta dejās, otro gadu pēc kārtas izcīnot otro vietu Ziemeļeiropas čempionātā sporta dejās, kas norisinājās "Siemens" sporta hallē Viļņā, informē Latvijas Sporta deju federācija.

Titulu izdevās nosargāt mājiniekiem lietuviešiem, līdz ar to pirmajās divās vietās ierindojās tās pašas valstis, kas iepriekšējā gadā, turklāt Latvijai godalgoto trijniekā 10 valstu konkurencē izdevās iekļūt jau kārtējo reizi.

Ziemeļeiropas čempionātā tika vērtēti katras valsts divu labāko pāru rezultāti piecās dažādās grupās, sākot ar junioriem I (12-13 g.) un beidzot ar senioriem (virs 35 g.), un abās deju programmās – standartdejās (ST) un Latīņamerikas (LA) dejās.

Latvijas komanda bija nokomplektējusi spēcīgu sastāvu, lai Lietuvā censtos pārspēt galvenos favorītus mājiniekus un cīnītos par uzvaru ar vēl astoņām valstīm – Igauniju, Somiju, Zviedriju, Islandi, Norvēģiju, Dāniju, Vāciju un Poliju. Lai arī nesanāca iegūt pirmo vietu, arī otrā ir labs panākums mūsu dejotājiem.

Pieaugušo grupā ST dejās nestartēja abi Lietuvas spēcīgākie pāri un pasaules čempionāta finālisti, tomēr Edgaram Līnim/Elīzai Ancānei nācās ieņemt otro vietu, jo pārāki izrādījās lietuvieši Tomass Fainšils/Violeta Posmetnaja. Par labu punktu peļņu mūsējiem parūpējās trešo vietu ieguvušie Vadims Kuzņecovs/Santa Šauere, jo Latvijas reitinga otrais pāris Marts Puniņš/Dana Jākobsone ierindojās 5. vietā.

Pieaugušajiem LA dejās uzvarēja Eiropas čempioni 10 dejās Konstantīns Gorodilovs/Dominika Bergmanova no Igaunijas. Latvijai šī sanāca visvājākā grupa, jo labākie no mūsējiem Raimonds Andersons/Oļona Aboloņina ieņēma 9. vietu, bet Puniņš ar Jākobsoni ierindojās aiz pusfināla 13. vietā.

Arī jauniešiem (16-18 g.) ST dejās rezultāti nebija tik iepriecinoši, jo augstu vietu ieguva vienīgi galvenie favorīti Vladislavs Pečens/Aliaksandra Bahusheviča, kuriem nācās kāpt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena aiz iepriekš pārspētajiem lietuviešiem un igauņiem. Līdzīga situācija izvērtās arī LA dejās, kur labākais no mūsu pāriem iekļuva trijniekā (2. vieta Leonardam Petkevičam/Poļinai Cepilovai), bet nākamie palika aiz pusfināla divpadsmitnieka robežas.

Junioriem II (14-15 g.) ST dejās trijniekā iekļuva divi mūsu pāri, atkārtojot pieaugušo grupas rezultātu, jo aiz uzvarētājiem lietuviešiem Harijs Vīksna/Laura Mežsarga izcīnīja otro vietu, bet Roberts Andersons/Jekaterina Rasimjonoka noslēdza trijnieku.

LA dejās par godalgoto vietu parūpējās trešo vietu ieguvušie Ņikita Toms/Laura Stūraine, bet tūdaļ aiz fināla septītie bija Krišjānis Eriksons/Alise Boriseviča.

Junioriem I ST dejās uzvaru svinēja Jānis Krēmers/Luīze Viškinte, bet pavisam maz līdz finālam pietrūka 7. vietā palikušajiem Arsēnijam Voronam/Katerinai Žegaļinai.

LA dejās finālā iekļuva divi Latvijas pāri, Aleksim Viscokim/Kerijai Ziemelei izcīnot otro, bet Krēmaram ar Viškinti sesto vietu. Senioriem LA dejās Latvija nopelnīja dubultuzvaru, ko nodrošināja pirmo vietu ieguvušie Viktors un Svetlana Kisili, bet otro vietu sīvā cīņā ar lietuviešiem un trešo mūsu pāri Kalvi un Dinu Deakiem izcīnīja Sergejs un Kristīne Latņikovi. ST dejās aiz Lietuvas un Vācijas pāriem trešo un ceturto vietu ieguva Uldis Šimens/Una Klapkalne un Gatis Simsons/Jūlija Simsone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!