Foto: AFP/Scanpix
Latvijas titulētie skeletonisti Martins un Tomass Dukuri šodien Vistleras trasē, Kanādā, sāk jauno Pasaules kausa sezonu skeletonā.

Sacensību pirmais brauciens kungiem 2010. gada Vankūveras olimpisko spēļu trasē sāksies plkst.20 pēc Latvijas laika, bet pusotru stundu vēlāk sekos arī otrs starts. Abus braucienus translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7), taču pirmais tiks pārraidīts ierakstā.

M.Dukurs šosezon lūkos kļūt par astoņkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, piedevām tikt pie astotā titula pēc kārtas. Iepriekšējā sezonā viņš guva kārtējo drošo uzvaru kopvērtējumā, aiz sevis atstājot dienvidkorejieti Junu Sunbinu, kurš savukārt tikai par 27 punktiem pārspēja T.Dukuru.

Tāpat M. Dukurs iepriekšējā sezonā ceturto reizi triumfēja pasaules čempionātā, kā arī ar brāli dalīja Eiropas čempiona godu.

Tiesa, gatavošanās sezonas pirmajam posmam M.Dukuram izvērtās neveiksmīgi, jo vienā no šonedēļ aizvadītajiem treniņiem tika sabojātas kamanu labākās slidas, kas tagad vairs neesot lietojamas.

Tāpat problēmas skeletonistiem sarūpēja arī aviokompānijas "Lufthansa" darbinieki, kuru streika dēļ aizkavējās kamanu nogādāšana Vistlerā, tāpēc tikai otrdien Latvijas skeletonisti treniņos veikuši pirmos braucienus.

Pašlaik 32 gadus vecais Martins Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists. Par pasaules čempionu latvietis kļuvis četras reizes - 2011., 2012., 2015. gadā un šogad, bet 2013. gadā viņš ieguva sudrabu. Savukārt 35 gadus vecais Tomass Dukurs pasaules čempionātos ticis pie vienas bronzas godalgas, ko ieguva pērn.

Piektdien Pasaules kausa sezonu sāka Lelde Priedulēna, kura startēja naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika.

Pasaules kausa izcīņā skeletonā šosezon paredzēti astoņi posmi. Otrais no tiem arī notiks Ziemeļamerikā - Leikplesidas trasē. Pēc tam sekos sacensības Altenbergā, Vinterbergā, Sanktmoricā, Kēnigsē, Īglsā un Phjončhanā. Savukārt pasaules čempionāts februārī norisināsies Soču olimpisko spēļu trasē Krievijā.

Vistlerā Pasaules kausa sezonu sāk arī bobslejisti, taču Latvijas izlase uz Ziemeļameriku nav devusies, jo līdz gadu mijai izvēlējusies startēt Eiropas kausa posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!