Foto: LETA

Latviešu kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks piektdien izcīnīja 17. vietu Leikplesidā notiekošā Pasaules kausa otrā posma sacensībās.

Kivlenieks pirmajā braucienā uzrādīja 12. ātrāko laiku.

Otrajā braucienā viņš uzrādīja 19. rezultātu, kas summā deva 17. pozīciju.

Par uzvarētāju tika kronēts mājinieks Takers Vests, kuram Kivlenieks divu braucienu summā zaudēja 0,924 sekundes.

Tikmēr otro vietu ieņēma Krievijas sportists Semjons Pavļučenko, kurš uzvarētājam zaudēja vien sešas sekundes tūkstošdaļas. Savukārt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa austrietis Volfgangs Kindls, kurš no Takera atpalika par 0,094 sekundēm.

Pirmajā pieciniekā finišēja divi amerikāņi, divi krievi un viens austrietis, bet no 6. – 9. vietai ierindojas spēcīgais vāciešu četrinieks ar Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Fēliksu Lohu priekšgalā.

Savukārt 28. vietā ierindojās austrālietis Aleksandrs Maikls Ferlaco, kurš trenējas kopā ar Latvijas komandu.

Kivlenieks bija vienīgais Latvijas pārstāvis vīru pamatsacensībās. Savukārt Riks Kristens Rozītis piektdien Nāciju kausa izcīņā ieņēma 21. vietu, pamatsacensībām nekvalificējoties.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis Lohs ticis pie 210 punktiem, par punktu apsteidzot savu tautieti Johanesu Ludvigu, kurš šodien bija devītais. Vācijas duetam seko trīs Krievijas sportisti, bet trešais ar 186 punktiem ir Romāns Repilovs, kurš piektdien palika piektajā vietā. Tikmēr Kivlenieks ticis pie 86 punktiem, kas viņam dod dalītu 14. vietu.

Vēstīts, ka Latvijas kamaniņu sporta divnieku ekipāža Andris un Juris Šici piektdien izcīnīja piekto vietu divnieku sacensībās, kamēr Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš otrajā braucienā krita un ieņēma pēdējo pozīciju.

Savukārt sestdien norisināsies sacensības dāmām un stafete. Dāmām vietu pamatsacensībās nodrošinājušas Elīza Cauce un Ulla Zirne, kura piektdien Nāciju kausā ieņēma trešo vietu.

Jau iepriekš bija zināms, ka uz Ziemeļameriku dosies Cauce, Rozītis, Šici, kā arī Gudramovičs/Kalniņš, bet pēdējie divi sportisti – Zirne un Kivlenieks – tika noskaidroti vairākos kontroltreniņos.

Ziņots, ka pirmajā posmā Vinterbergā Šici izcīnīja augsto ceturto vietu, Gudramovičs/Kalniņs ierindojās 11. vietā, bet trešā Latvijas divnieku ekipāža ar jaunajiem Kristenu Putinu un Imantu Marcinkēviču pirmajā posmā ierindojās 18. vietā.

Savukārt dāmu sacensībās Zirne izcīnīja astoto vietu, kamēr vairāk pieredzējusī Cauce bija 12. pozīcijā. Tikmēr Kendija Aparjode Nāciju kausā palika 17. pozīcijā, bet, lai kvalificētos pamatsacensībām, viņai vajadzēja būt par četrām pozīcijām augstāk.

Savukārt sacensībās kungiem Kivlenieks ierindojās 13. vietā, bet Rozītis ieņēma 17. vietu. Artūrs Dārznieks ierindojās 22. vietā, bet viņam sekoja Kristers Aparjods, kamēr Kristaps Mauriņš ieņēma 27. pozīciju.

Tikmēr Sprinta kausā, kur sportisti cīnās par papildu punktiem Pasaules kausa kopvērtējumā, Šici izcīnīja piekto vietu, kamēr Gudramovičs un Kalniņš ierindojās septītajā pozīcijā. Savukārt sacensībās dāmām Cauce izcīnīja astoto vietu, kamēr Zirne ierindojās 12. vietā, bet sacensībās kungiem tādu pašu pozīcija ieņēma Kivlenieks.

Pēc posma Leikplesidā būs etapi Vistlerā (Kanādā) un Parksitijā (ASV).

Pasaules kausa posms Siguldas trasē gaidāms 14. un 15. janvārī, kas būs sestais sezonā. Savukārt kopā kalendārā ieplānoti deviņi Pasaules kausa posmi.

Tikmēr pasaules čempionāts kamaniņu sportā gaidāms 27. – 29. janvārī Īglsas trasē Austrijā, bet pasaules junioru čempionāts šogad risināsies Siguldā.

Pagājušajā sezonā Latvijas kamaniņu braucēji sekmīgi startēja sezonas svarīgākajās sacensībās – Eiropas čempionātā Cauce izcīnīja sudraba medaļu individuālajās sacensībās, kā arī komandā ar Dārznieku un Šiciem guva otro vietu arī stafetē. Savukārt pasaules čempionātā Cauce, Kivlenieks, kā arī Šici izcīnīja sudraba medaļas stafetē. Vēl pasaules meistarsacīkstēs Šici bija ceturtie sprinta sacensībās un piektie divnieku pamatsacensībās, piekto vietu dāmām izcīnīja Cauce, savukārt Rozītis palika uzreiz aiz goda pjedestāla U-23 vecuma grupas sportistiem, bet kopējā vērtējumā vīriešiem ieņēma desmito vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!