Foto: hokej.zlin.cz

Latvijas hokejists Andris Džeriņš piektdien Čehijas čempionāta spēlē guva divus vārtus, taču tas neglāba Hradeckrālovas "Mountfield" komandu no zaudējuma, tikmēr citā mačā Roberts Bukarts ar precīzu metienu palīdzēja "Zlīn" komandai pārtraukt astoņu zaudējumu sēriju.

"Mountfield" komanda viesos ar 4:5 (1:1, 2:1, 1:2, 0:1) pagarinājumā zaudēja Homutovas "Pirāti" vienībai, pārtraucot trīs panākumu sēriju.

Džeriņš sekundi pirms pirmā perioda beigām skaitliskajā vairākumā panāca neizšķirtu 1:1, bet noslēdzošās trešdaļas izskaņā, kad atlika spēlēt divas ar pusi minūtes, latvietis izvirzīja vadībā ar 4:3. Tomēr vadību "Mountfield" nenosargāja un 40 sekundes pirms pamatlaika beigām Peters Koblasa panāca izlīdzinājumu.

Savukārt pagarinājumā "Pirāti" izrāva uzvaru, kad precīzs bija Davids Kēmpfs.

Džeriņš spēlēja 13 minūtes un 55 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem un uzvarēja deviņos no 18 iemetieniem, spēli beidzot ar neitrālu lietderības rādītāju.

Latviešu uzbrucējs šosezon 19 spēlēs ir guvis septiņus vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +8.

Tikmēr Bukarts kļuva par "Zlīn" varoni, jo ar viņa gūtajiem vārtiem pietika, lai komanda mājās ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) uzvarētu Karlovi Vari "Energie", beidzot tiekot pie panākuma.

Bukarts precīzs bija otrā perioda sākumā, vārtus gūstot cīņas 25. minūtē. Zīmīgi, ka šī perioda ievadā viņš nopelnīja divas soda minūtes.

Latvijas hokejists spēlēja 12 minūtes un 23 sekundes, trīs reizes meta pa vārtiem, nopelnīja četras soda minūtes un pozitīvu lietderības rādītāju +1.

"Zlīn" iepriekšējo reizi uzvaru bija izcīnījusi vien 9. novembrī, pēc tam astoņos mačos zaudējot.

Šosezon Bukarts 25 spēlēs guvis 11 vārtus un deviņas reizes asistējis partneriem, ar 20 punktiem būdams kluba rezultatīvākais spēlētājs, bet viņa lietderības rādītājs ir negatīvs -1.

Turnīra līdere ar 56 punktiem 26 mačos ir Liberecas "Bili Tygri", "Mountfield" ar 44 punktiem 28 spēlēs ieņem piekto vietu, savukārt "Zlīn" ar 27 punktiem 26 mačos ir 12. pozīcijā 14 komandu vidū.

Bukarts "Zlīn" komandai pievienojās pērn novembrī, bet Džeriņš "Mountfield" rindas papildināja starpsezonā. Abi uzbrucēji pirms tam pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!