Foto: AP/Scanpix
Latvijas kamaniņu sporta divnieku ekipāža Andris un Juris Šici piektdien izcīnīja piekto vietu Leikplesidā notiekošā Pasaules kausa (PK) otrā posma sacensībās, kamēr Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš otrajā braucienā krita un ieņēma pēdējo pozīciju.

Šici pirmajā braucienā bija astotie, bet otrajā braucienā viņiem bija septītais rezultāts, summā tiekot pie piektās vietas.

Par uzvarētājiem tika kronēti vācieši Toni Egerts un Saša Benekens, kuriem Šici divu braucienu summā zaudēja 0,497 sekundes.

Savukārt otrajā vietā ierindojas amerikāņi Džeisons Terdimens un Mets Mortensens, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,163 sekundes, kamēr trešajā vietā bija Vācijas ekipāža Robins Johaness Gīke un Dāvids Gamms, kuri no tautiešiem atpalika par 0,344 sekundēm.

Tikmēr Gudramovičs un Kalniņš pirmajā braucienā bija sestie, bet otrajā piedzīvoja kritienu. Latvieši savāca kamanas un uzrādīja 22. rezultātu, summā paliekot pēdējie 22 divnieku konkurencē.

Pēc otrā posma sacensībām Pasaules kausa kopvērtējumā līderi ar 300 punktiem ir Egerts un Benekens, pie 225 punktiem tikuši Gīke un Gamms, bet trešo vietu ar 197 punktiem ieņem Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts, kuri piektdien palika astotie. Ceturtie ar 195 punktiem ir Terdimens un Mortensens, kamēr Šici ar 170 punktiem ir piektajā vietā. Gudramovičs un Kalniņš tikuši pie 99 punktiem, kas viņiem dod 11. vietu.

Vēlāk sāksies sacensības vīriem, kur pirmais brauciens būs plkst. 19.40 pēc Latvijas laika, bet otrais brauciens norisināsies plkst. 21.15. Sacensības tiešraidē varēs vērot kanālā "Best4Sport TV".

Inārs Kivlenieks būs vienīgais Latvijas pārstāvis vīru pamatsacensībās. Savukārt Riks Kristens Rozītis piektdien Nāciju kausa izcīņā ieņēma 21.vietu, pamatsacensībām nekvalificējoties.

Savukārt sestdien norisināsies sacensības dāmām un stafete. Dāmām vietu pamatsacensībās nodrošinājušas Elīza Cauce un Ulla Zirne, kura piektdien Nāciju kausā ieņēma trešo vietu.

Jau iepriekš bija zināms, ka uz Ziemeļameriku dosies Cauce, Rozītis, Šici, kā arī Gudramovičs/Kalniņš, bet pēdējie divi sportisti – Zirne un Kivlenieks – tika noskaidroti vairākos kontroltreniņos.

Vēstīts, ka pirmajā posmā Vinterbergā Šici izcīnīja augsto ceturto vietu, Gudramovičs/Kalniņs ierindojās 11. vietā, bet trešā Latvijas divnieku ekipāža ar jaunajiem Kristenu Putinu un Imantu Marcinkēviču pirmajā posmā ierindojās 18.vietā.

Savukārt dāmu sacensībās Zirne izcīnīja astoto vietu, kamēr vairāk pieredzējusī Cauce bija 12. pozīcijā. Tikmēr Kendija Aparjode Nāciju kausā palika 17. pozīcijā, bet, lai kvalificētos pamatsacensībām, viņai vajadzēja būt par četrām pozīcijām augstāk.

Savukārt sacensībās kungiem Kivlenieks ierindojās 13. vietā, bet Rozītis ieņēma 17. vietu. Artūrs Dārznieks ierindojās 22. vietā, bet viņam sekoja Kristers Aparjods, kamēr Kristaps Mauriņš ieņēma 27. pozīciju.

Tikmēr Sprinta kausā, kur sportisti cīnās par papildu punktiem Pasaules kausa kopvērtējumā, Šici izcīnīja piekto vietu, kamēr Gudramovičs un Kalniņš ierindojās septītajā pozīcijā. Savukārt sacensībās dāmām Cauce izcīnīja astoto vietu, kamēr Zirne ierindojās 12. vietā, bet sacensībās kungiem tādu pašu pozīcija ieņēma Kivlenieks.

Pēc posma Leikplesidā būs etapi Vistlerā (Kanādā) un Parksitijā (ASV).

Pasaules kausa posms Siguldas trasē gaidāms 14. un 15. janvārī, kas būs sestais sezonā. Savukārt kopā kalendārā ieplānoti deviņi Pasaules kausa posmi.

Tikmēr pasaules čempionāts kamaniņu sportā gaidāms 27. – 29. janvārī Īglsas trasē Austrijā, bet pasaules junioru čempionāts šogad risināsies Siguldā.

Pagājušajā sezonā Latvijas kamaniņu braucēji sekmīgi startēja sezonas svarīgākajās sacensībās – Eiropas čempionātā Cauce izcīnīja sudraba medaļu individuālajās sacensībās, kā arī komandā ar Dārznieku un Šiciem guva otro vietu arī stafetē. Savukārt pasaules čempionātā Cauce, Kivlenieks, kā arī Šici izcīnīja sudraba medaļas stafetē. Vēl pasaules meistarsacīkstēs Šici bija ceturtie sprinta sacensībās un piektie divnieku pamatsacensībās, piekto vietu dāmām izcīnīja Cauce, savukārt Rozītis palika uzreiz aiz goda pjedestāla U-23 vecuma grupas sportistiem, bet kopējā vērtējumā vīriešiem ieņēma desmito vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!