Foto: LFS
Latvijas florbola izlase sestdien, 3. decembrī, uzsāks 11. pasaules čempionātu, kas risināsies Rīgā. Grupu turnīra pirmajā spēlē latviešus sagaida duelis pret turnīra galvenajiem favorītiem zviedriem.

Latvijas un Zviedrijas izlašu spēle B apakšgrupas ietvaros "Arēnā Rīga" sāksies pulksten 19:30, un portālā "Delfi" šim mačam varēs sekot līdzi teksta tiešraidē.

Latvija un Zviedrija florbola laukumos tikušās sešas reizes, tomēr latviešiem uzvaras līdz šim nav izdevies izcīnīt. Savukārt Zviedrija centīsies aizstāvēt planētas spēcīgākās komandas godu un izcīnīt savu devīto pasaules čempionu titulu. Iepriekš pasaules meistarsacīkstēs tā triumfējusi astoņas reizes – 1996., 1998., 2000., 2002., 2004., 2006., 2012. un 2014. gadā. Tikai divas reizes zviedri nav tikuši pie zelta medaļām, abas reizes spēcīgo florbola lielvalsti apturot Somijai (2008. un 2010. gada čempionātos).

Svētdien Latvijas izlase B apakšgrupā spēkosies ar Čehijas izlasi, bet otrdien - ar Norvēģiju.

Latvijas florbola izlase un tās vadība neslēpa, ka šajā čempionātā grib paveikt brīnumu un iesaistīties cīņā par godalgām, beidzot pārvarot ceturtdaļfināla kārtu. Kā uzsvēra Latvijas valstsvienības galvenais treneris Normunds Grunckis, tad spēlētājiem katrā spēlē jācīnās ar maksimālu atdevi un tikai tad varēs cerēt uz kaut ko vairāk. Spēlētāji esot noskaņojušies cīņai un domās tikai par spēlēm, mēģinot norobežoties no plašākas sabiedrības un cenšoties internetā nelasīt anonīmos komentārus.

Līdz šim Latvijas izlases augstākais panākums pasaules čempionātos ir trīs reizes izcīnīta piektā vieta. Pasaules florbolā izteikti dominē četras valstis – Zviedrija, Somija, Šveice un Čehija, līdz ar to Latvija, Norvēģija un Vācija ir tās valstis, kuras mēģinās šo kārtību mainīt. Iespējams, ka mājas sienas palīdzēs latviešiem.

Rīgā notiekošā čempionāta pirmajā dienā risināsies septiņas spēles. "Arēnā Rīga" vispirms notiks A grupas spēles, un pirmajā mačā pulksten 11:00 tiksies Igaunija un Šveice, bet pulksten 13:45 spēkosies Vācijas un Somijas izlases. Tad sāksies B grupas cīņas, pulksten 16:45 Čehijai spēkojoties ar Norvēģiju, savukārt 19:30 būs turnīra oficiālā atklāšanas spēle starp Latviju un Zviedriju.

Tikmēr "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā pulksten 12:00 spēlēs D grupas komandas ASV un Taizeme, 15:00 tiksies Dānija un Austrālija no C grupas, bet 18:00 spēkosies Kanāda un Singapūra.

Pasaules čempionāts ir nozīmīgākais turnīrs florbolā, kas risinās ik pēc diviem gadiem.

Portāls "Delfi" piedāvā aplūkot dažādus faktus par Latvijas izlasi un gaidāmo pasaules čempionātu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!