Foto: LETA
Latvijas biatloniste Baiba Bendika trešdien Estešundā Pasaules kausa (PK) sezonas pirmajā posmā, startējot 15 kilometru individuālajā distancē, pieļāva piecas kļūdas šaušanā, taču tas netraucēja viņai tikt pie kopvērtējuma punktiem un sasniegt savu karjeras labāko rezultātu šajā distancē.

Bendika sacensībās ieņēma 36. vietu, bet līdz šim labākais rezultāts viņai šajā distancē bija iepriekšējā sezonā janvārī ieņemtā 45.pozīcija PK posmā Rūpoldingā.

Par sacensību uzvarētāju kļuva vāciete Laura Dālmeiere, kura finišu sasniedza pēc 46 minūtēm un 14 sekundēm, kamēr Bendika viņai zaudēja piecas minūtes un 51,8 sekundes.

Pirmajā šaušanā latviete nopelnīja vienu soda minūti, otrajā neaizvēra divus mērķus, trešajā šāva nekļūdīgi, bet, pēdējo reizi viesojoties ugunslīnijā, tika pie vēl divām soda minūtēm.

Pēc pirmās šaušanas Bendikai bija 41. vieta, pēc otrās viņa noslīdēja uz 53. pozīciju, savukārt turpinājumā pakāpās uz 30. vietu, kamēr pēc pēdējās šaušanas viņa bija 36.vietā, kuru ieņēma arī sacensību noslēgumā.

Dālmeiere šaušanā nopelnīja divas soda minūtes, tomēr par 15,8 sekundēm pārspēja francūzieti Anaisu Beskonu, kura ugunslīnijā kļūdījās reizi. Tikmēr trešā palika baltkrieviete Darja Jurkeviča, kura šāva bez kļūdām, bet uzvarētājai zaudēja minūti un 17,3 sekundes.

Bendika patlaban ir vienīgā Latvijas sportiste, kura kvalificējusies Pasaules kausam, turklāt individuālajās sacensībās šosezon Latviju drīkstēs pārstāvēt tikai pa vienai sportistei.

Jaunā Pasaules kausa sezona sākās svētdien, kad notika jauktā stafete un jauktā pāru stafete. Latvijas biatlonisti Bendika un Daumants Lūsa piedalījās pāru stafetē, kurā guva salīdzinoši augsto 12. vietu. Šajā dienā uz starta nevarēja iziet Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kuram bija 38 grādu temperatūra.

Rastorgujevs gatavojas ceturtdien gaidāmajai 20 kilometru individuālajai distancei, kurā Latviju pārstāvēs arī Ilmārs Bricis un Lūsa.

Latvijas dāmu izlases līdere Bendika pagājušajā sezonā tika pie pirmajiem Pasaules kausa punktiem karjerā un sezonu noslēdza kopvērtējuma 49. vietā. Latvijas sportiste Kanādā pārsteidza biatlona sabiedrību, izcīnot augsto piekto vietu sprinta sacensībās, kas ir labākais rezultāts Latvijas dāmu biatlona vēsturē. Līdz tam viņa nekad Pasaules kausa posmos nebija pat iekļuvusi pirmajā četrdesmitniekā. Arī pēc tam Latvijas sportiste spēja parādīt atzīstamus rezultātus, jo nākamajā posmā ASV viņa sprintā izcīnīja 15. vietu, bet iedzīšanā pakāpās divas pozīcijas augstāk.

Pasaules kausa jaunās sezonas pirmajā posmā pēc ceturtdien gaidāmās vīru 20 kilometru distances, sestdien un svētdien vīri un dāmas aizvadīs sprintu, kā arī iedzīšanu.

Vīriem pašlaik Pasaules kausam kvalificējušies Rastorgujevs, Lūsa, Roberts Slotiņš un karjeru atsākušais veterāns Bricis, kurš kvalifikāciju svētdien izpildīja IBU kausa sacensībās. Uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm ar pilnu stafetes komandu varēs braukt pirmās 20 valstis, bet pagājušajā sezonā pēc Nāciju kausa rezultātiem Latvija bija 23. vietā.

Pasaules kausa sezonā šogad notiks deviņi posmi. Savukārt pasaules čempionāts gaidāms nākamā gada februārī Hohfilcenē, Austrijā.

Aizvadīto sezonu Rastorgujevs noslēdza 20. vietā Pasaules kausa kopvērtējumā, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kāpums par septiņām pozīcijām, bet vēl gadu iepriekš viņš guva 16. vietu. Rastorgujevs augstvērtīgākos rezultātus aizvadītajā sezonā sasniedza Ziemeļamerikas posmos – Kenmorā (Kanādā) viņš bija piektais sacensībās ar masu startu, bet Preskailā (ASV) izcīnīja septīto vietu sprintā. Karjeras laikā Rastorgujevs četras reizes izcīnījis ceturto vietu Pasaules kausa sacensībās, bet uz goda pjedestāla viņam vēl nav izdevies kāpt.

Pasaules čempionātā šogad Latvijas sportisti palika bez augstvērtīgiem rezultātiem, tiesa, Rastorgujevs trīs reizes iekļuva labāko trīsdesmitniekā, gūstot 20. vietu sprintā, 26. vietu masu starta sacensībās un 27. vietu iedzīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!