Foto: DELFI
"Lattelecom" Rīgas maratons aicina motivētus un mērķtiecīgus skrējējus, kas gatavojas savam pirmajam lielajam skrējienam, pieteikties īpašai "adidas" skriešanas skolas programmai "Mans pirmais maratons", informē organizatori.

Programma dos 12 skrējējiem unikālu iespēju saņemt pilnu treniņu atbalstu savam mērķim pusgada garumā no janvāra līdz pat startiem 14. maijā. Dalībnieki gūs neatsveramu pieredzi skriešanā, jaunus treniņu biedrus, draugus un emocijas, 16 nedēļas aktīvi trenējoties gan individuāli, gan kopā ar komandas biedriem.

Treniņus vadīs viena no labākajām Latvijas maratonistēm Anita Kažemāka, kura ar katru no dalībniekiem izstrādās individuālu treniņu plānu un sniegs nepieciešamo atbalstu un padomus visas programmas laikā.

Programma "Mans pirmais maratons" norisināsies jau ceturto gadu, un ir populārākā ""adidas" skriešanas skolas" īstenotā programma. 2016. gadā programmai pieteicās vairāk nekā 260 cilvēku, kas uz vienu dalībnieku pārspēj pat Latvijas populārāko studiju programmu konkursus. Programmā iegūtas zināšanas palīdzējušas tās dalībniekiem sasniegt lieliskus rezultātus turpmākajos skrējienos, t.sk. ielauzties pat Lattelecom Rīgas maratona Latvijas skrējēju TOP10 gan maratona, gan pusmaratona distancēs.

"Programma man deva iespēju trenēties pārdomāti un atbilstoši manām spējām. Vispārīgas standarta treniņprogrammas vienmēr rada šaubas, vai tās man ir piemērotas, vai es visu izdaru pareizi. Treneris ļāva man noticēt saviem spēkiem un iet uz izvirzīto mērķi. Kopumā maratons izvērtās neaizmirstams un viegls, milzīgs ieguvums bija arī iepazītie programmas dalībnieki. Nekad nebiju apspriedusi savu trenēšanos ar kādu citu, vienmēr ar savām šaubām bija jātiek galā pašai un sava nevarēšana jāpārdzīvo. Tomēr, esot lieliskas komandas sastāvā, atbalstījām viens otru, dalījāmies pieredzē un uz mērķi devāmies visi kopīgi. Daudz vieglāk ir pārdzīvot grūtu brīdi, ja redzi, ka neesi vienīgais, kam tāds radies - viens otru nomierina un tiek pāri," atceras fizioterapeite Līga Līdumniece, viena no pirmajām "Mans pirmais maratons" absolventēm.

Programma tiks īstenota sadarbībā ar "Lattelecom" Rīgas maratona sponsoru "adidas", kas visiem programmas dalībniekiem sarūpēs treniņu ekipējumu, un partneri "Veselības centra 4" grupas uzņēmumu "Capital Clinic Riga", kas nodrošinās kompleksās slodzes testu un veselības pārbaudes jeb pamatu individuālajam treniņu plānam.

Pieteikties iespējams vēl tikai līdz šīs nedēļas beigām un pieteikšanās noslēgsies līdz ar pirmdienas, 28. novembra. plkst. 9.00. Pilna informācija pieejama "Lattelecom" Rīgas maratona mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!