Foto: AP/Scanpix
Trīskārtējais pasaules čempions ātrslidošanā Pāvels Kaļužnijs un pasaules čempionāta medaļnieks Ruslans Murašovs pirms Pasaules kausa izcīņas posma Japānā aizturēti, esot alkohola reibumā, ziņo ārzemju mediji.

Incidents notika Nagojā, kad vietējie iedzīvotāji ap vieniem naktī izsauca policiju, kas aizturēja abus krievu sportistus. Pēc stundas abi uzdzīvotāji tika nogādāti viņu viesnīcā, ziņo portāls "telegraaf.nl".

Vēlāk sacensībās Kuližņikovs izcīnīja trešo vietu 1000 metru distancē, bet pirmo reizi kopš 2014. gada palika bez medaļas savā "kroņa" distancē - 500 metros, paliekot piektais.

Krievijas Ātrslidošanas federācija (KĀF) paziņojusi, ka izskatīs abu sportistu režīma pārkāpumus. "Mēs nenoliedzam notikušo," portālam "R-Sport" izteicies KĀF prezidents Aleksejs Kravcovs. "Veiksim izmeklēšanu, pieņemsim paskaidrojumus, iegūsim informāciju no komandas vadītāja un tikai pēc tam izdarīsim secinājumus un lemsim par tālāko rīcību. Šo lietu izskatīs KĀF disciplinārā komiteja."

Sportisti atzina savu vainu un aicina izturēties pret viņiem ar sapratni. "Es esmu gatavs atbildēt par savu rīcību," saka Murašovs. "Nezinu, kādu soda mēru man taisās piespriest, taču jokaini sanāk, ka par uzvarām tev paldies nesaka, bet par pārkāpumiem gatavi gabalos saraut."

"Es lasīju komentārus pie rakstiem, ko masu mediju darbinieki, kā vienmēr, ir pārspīlējuši," piebilst ātrslidotājs. "Ir skauģi un nicinātāji, kas to vien gaida, kā apmētāt mūsu vārdus ar dubļiem, bet ir arī cilvēki, kas seko notiekošajam mūsu sporta veidā, mūsu panākumiem un neveiksmēm, un zina, kādas emocijām un slodzes mums ir jāiztur."

"Ir pārāk daudz trokšņa sacelts, vairāk man nav, ko piebilst," savu nostāju par notikušo portālam "R-Sport" citē Kuližņikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!