Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlase gatavošanos svarīgajai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlei pret Slovēniju sākusi labā noskaņojumā, bet Anete Jēkabsone-Žogota joprojām laukumā izskatās labi, neraugoties uz to, ka viņa šosezon nav spēlējusi, preses konferencē teica komandas galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Latvijas valstsvienība jau uzsākusi gatavošanos spēlei pret Slovēniju, kas "Elektrum" Olimpiskajā centrā notiks 23. novembrī, plkst.19:45. Uzvaras gadījumā latvietes jūnijā septīto reizi pēc kārtas varēs cīnīties par Eiropas čempionāta medaļām.

"Pirmo treniņu pirmdienas vakarā aizvadījām ļoti labā noskaņojumā. Ārzemēs spēlējošās basketbolistes sezonu sākušas veiksmīgi, arī "TTT Rīga" spēlētājām ir labs garastāvoklis pēc divām vērtīgām uzvarām FIBA kausa izcīņā," portālā "basket.lv" citēts Zīberts.

Karjeru noslēgusī Jēkabsone-Žogota nolēma, ka valstsvienībai palīdzēs noslēgt šo ciklu, tāpēc viņa atkal uzvilkusi Latvijas izlases formu.

"Līdz šim bez spēļu prakses bijusī Anete Jēkabsone-Žogota treniņā bija līdzvērtīga partnere komandas biedrenēm, parādot, ka meistarības arsenāls nav ierūsējis. Protams, ceram uz mūsu "sestā spēlētāja" – līdzjutēju atbalsts kas šajā turnīrā jau palīdzējis divas reizes pārspēt Lietuvas komandu," turpināja treneris.

Arī valstsvienības kapteine Gunta Baško-Melnbārde uzsvēra līdzjutēju nozīmi šim mačam: "Meitenes no klubiem sabraukušas labā noskaņojumā un labā sportiskā formā, bet vēl treniņos kārtīgi jāpastrādā, lai sagatavotos cīņai ar Slovēniju. Priecāsimies redzēt tribīnēs mūsu līdzjutējus, kuri daudz palīdzējuši iepriekšējās spēlēs, un kuru palīdzība noderēs arī šoreiz."

Savukārt Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins pauda cerību, ka valsts svētku laikā priecīgus brīžus sagādās arī sieviešu valstsvienība.

"TTT Rīga" iepriecināja ar uzvarām Eiropas kausa izcīņā. Tagad kārta sieviešu valstsvienībai – jāsper izšķirošais solis, lai septīto reizi pēc kārtas kvalificētos Eiropas čempionāta turnīram. Prieks, ka ierindā ir visas treneru aicinātās labākās basketbolistes - arī Gunta Baško-Melnbārde un Anete Jēkabsone-Žogota. Paldies mūsu draugiem no akciju sabiedrības Latvijas Gāze, Latvijas Dzelzceļa, Rīgas pašvaldības, Peak un Škoda, kuru atbalsts palīdzēs komandai sagatavoties cīņām," teica Voins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!