Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē Dānijas pilsētā Orhusā notikušajā Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) pasaules čempionātā standartdejās (ST) pieaugušajiem labāko rezultātu no Latvijas pāriem uzrādīja Edgars Līnis un Elīza Ancāne, kuri 74 pāru konkurencē iekļuva ceturtdaļfinālā un ieņēma 14. vietu, sasniedzot savu augstāko rezultātu pasaules čempionātos, informē Latvijas Sporta deju federācija.

Vislabāko vērtējumu no tiesnešiem saņēma un savu 2015. gadā iegūto titulu nosargāja krievi Dmitrijs Žarkovs/Olga Kuļikova, kuri ļoti līdzīgā un sīvā cīņā pārspēja principiālos konkurentus Simoni Segatori/Aneti Sudolu no Vācijas.

Abi pāri rādīja tik vienlīdz lielisku sniegumu, ka pēc pirmajām trijām dejām – lēnais fokstrots, lēnais valsis un tango – viņiem bija identisks rezultāts. Turpinājumā spraigā cīņa saglabājās, jo Vīnes valsī nedaudz labāki bija krievi, bet savukārt kvikstepā - Vācijas pāris. Tādējādi beigās abus pārus šķīra tik niecīga punktu starpība, ka abi būtu pelnījuši uzvaru, tomēr Žarkovam/Kuļikovai izdevās nosargāt titulu ar nieka 0,14 punktu pārsvaru. Abus vadošos pārus vienlīdzīgi novērtēja arī 12 tiesnešu kolēģijā esošais Latvijas tiesnesis Egīls Šmagris.

Stabilu trešo rezultātu uzrādīja lietuvieši Evalds Sodeika/Ieva Zukauskaite, kuri bronzas medaļu izcīnīja trešo čempionātu pēc kārtas. Tikmēr pēdējos trīs gados strauji progresējušais otrs Lietuvas pāris Vaidots Lācītis/Veronika Golodņeva finālā dejoja otro reizi, šoreiz ierindojoties par vienu pozīciju augstāk – 4. vietā. Fināla sešinieku noslēdza itāļi un dāņi. Pusfinālā iekļuva Igaunijas čempioni Madis Abels/Aleksandra Galkina, kuri bija pavisam tuvu desmitniekam, iegūstot 12. vietu.

Labi startēja arī abi Latvijas pāri. Valsts čempionāta uzvarētāji Edgars Līnis ar Elīzu Ancāni otro gadu pēc kārtas iekļuva ceturtdaļfinālā, uzrādot savu labāko rezultātu. Viņi ierindojās 14. vietā – tūlīt aiz Latvijas dejotājas Madaras Freibergas un Dariuša Mikas, kuri pārstāv Poliju. Tikmēr otrs mūsu pāris Marts Puniņš ar Danu Jākobsoni čempionātu pabeidza netālu no cerētā ceturtdaļfināla, ieņemot dalītu 27.-28. vietu.

Dienu iepriekš turpat Orhusā norisinājās pasaules čempionāts arī WDSF Profesionāļu divīzijās ST dejās, kur 41 pāra konkurencē pusfinālā iekļuva un 7. vietu ieguva Andrejs Rogovenko un Anna Vorončuka. Viņiem tā ir augstākā vieta pasaules čempionātos. Uzvarēja galvenie favorīti Emanuels Valeri/Tana Kehleta (Dānija), bet sudraba medaļu nopelnīja lietuvieši Donatas Veželis/Līna Hatkevičute.

Šīs nedēļas beigās Vīnē pieaugušo grupas dejotāji sacentīsies pasaules čempionātā 10 dejās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!