Foto: AFP/Scanpix
21 gadu vecais pussargs Seržs Njabrī piektdien guva trīs vārtus Vācijas izlases labā 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē, kurā vācieši C apakšgrupas spēlē ar rezultātu 8:0 (3:0) viesos sagrāva Sanmarīno.

Brēmenes "Werder" pussargs Nabrī līdz šim bija pārstāvējis dažāda vecuma Vācijas jauniešu izlases, bet piektdien debitēja pieaugušo valstsvienības rindās.

Tikmēr divus vārtus vāciešiem iesita Artjoma Rudņeva komandas biedrs "Koln" komandā Jonass Hektors, pa reizei precīzi bija Sami Kedira un Kevins Volands, bet vienu bumbu Sanmarīno futbolisti ieraidīja savos vārtos.

Vēl vienā C apakšgrupas spēlē Ziemeļīrija ar rezultātu 4:0 (2:0) pārspēja Azerbaidžānu. Ar gūtiem vārtiem ziemeļīru rindās izcēlās Kails Lafertijs, Gerets Makolijs, Konors Maklohlins un Kriss Brants.

Trešajā šīs apakšgrupas spēlē Čehija savu skatītāju priekšā ar 2:1 (1:0) apspēlēja Norvēģiju. Čehiem vārtus guva Mihals Krmenčīks un Jaromīrs Zmrhals, bet Norvēģijas valstsvienībā atzīmējās Džošua Kings.

C apakšgrupā Vācija četrās spēlēs guvusi maksimālos 12 punktus, pa septiņiem punktiem ir Ziemeļīrijai un Azerbaidžānai, piecus punktus guvusi Čehija, trīs punkti ir Norvēģijas kontā, bet Sanmarīno cīnās bez punktiem.

Tikmēr F apakšgrupā smagu sakāvi cieta Lietuva, kas viesos ar 0:4 (0:3) piekāpās Slovākijai.

Slovāki jau spēles 15. minūtē bija panākuši 2:0 pēc Ādama Ņemeca un Juraja Kučkas precīzajiem sitieniem. Deviņas minūtes pirms pirmā puslaika beigām Martins Škrtels raidīja ceturto bumbu lietuviešu vārtos, bet pamatlaika beigās Mareks Hamšīks ar precīzu sitienu pielika punktu sagrāvei.

Lietuvas izlasē spēlējošie Latvijas virslīgas klubu "Jelgavas" un "Ventspils" pussargi Mindaugs Grigaravičs un Simons Pauļus šajā mačā palika rezervē.

Citā F apakšgrupas spēlē Anglija ar 3:0 (1:0) pieveica Skotiju. Angļiem ar gūtiem vārtiem atzīmējās Denjels Staridžs, Edams Lallana un Gerijs Kehils. Savukārt Slovēnija ar 1:0 (0:0) viesos pārspēja Maltu, vienīgos vārtus šajā mačā gūstot Benjaminam Verbičam.

F apakšgrupā līdere ar desmit punktiem četrās spēlēs ir Anglija, kurai ar astoņiem punktiem seko Slovēnija, seši punkti Slovākijas kontā, piecus punktus guvusi Lietuva, kas par punktu apsteidz Skotiju, bet Malta cīnās bez punktiem.

Pie pāriecinošas uzvaras piektdien tika arī Polija, kas E apakšgrupas spēlē viesos ar 3:0 (1:0) pārspēja Rumāniju. Mača rezultātu 11. minūtē atklāja Kamils Grosickis, bet Roberts Levandovskis pamatlaika pēdējā desmitminūtē guva vēl divus vārtus.

Vēl šajā apakšgrupā Dānija ar 4:1 (2:1) savā laukumā pārspēja Kazahstānu. Ar diviem gūtiem vārtiem Dānijas izlasē atzīmējās Kristians Ēriksens, bet pa reizei precīzi bija Andreass Kornēliuss un Pēters Ankersens. Savukārt Kazahstānas valstsvienībā goda vārtus guva Gafuržans Sujumbajevs.

Tāpat šajā apakšgrupā Armēnija otrajā puslaikā atspēlēja divu vārtu deficītu un savā laukumā izrāva uzvaru 3:2 (0:2) pār Melnkalni. Pirmajā puslaikā viesus nepilnu divu minūšu laikā vadībā ar 2:0 izvirzīja Stevans Jovetičs un Damirs Kojaševičs. Tiesa, otrajā puslaikā Artaks Grigorjans un Varazdats Harojans panāca izlīdzinājumu, bet kompensācijas laika trešajā minūtē Gevorgs Ghazarjans izrāva mājiniekiem uzvaru.

Pēc četrām kārtām E apakšgrupā līderpozīciju ar desmit punktiem ieņem Polija, kam ar septiņiem punktiem seko Melnkalne. Seši punkti ir Dānija, par punktu mazāk Rumānijai, Armēnija tikusi pie trim punktiem, bet divi punkti ir Kazahstānai.

Piektdien tika aizvadīta arī viena A apakšgrupas spēle, kurā Francija savā laukumā ar 2:1 (0:0) pārspēja Zviedriju.

Mača rezultātu otrā puslaika desmitajā minūtē atklāja Emīls Forsbergs, bet nākamajās desmit minūtēs francūži pēc Pola Pogbā un Dimitri Pajē sitieniem panāca vadību, ko nosargāja līdz spēles beigām.

A apakšgrupā Francijai ir desmit punkti četrās spēlēs, bet septiņus punktus tikpat mačos guvusi Zviedrija. Četri punkti trīs spēlēs ir Nīderlandei kam ar trim punktiem seko Bulgārija, divi punkti ir Baltkrievijai, bet viens Luksemburgai.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā sākās šī gada 4. septembrī un ilgs līdz 2017. gada 10. oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!