Foto: Publicitātes foto
Latvijas šorttrekists Roberts Zvejnieks aizvadītajā nedēļas nogalē Kanādā piedalījās Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā un 500 metru distancē sasniedza junioram ļoti labu rezultātu - 11. vietu.

"Sacensību līmenis ir ļoti augsts jau priekšskrējienos un man bija nedaudz grūti pieņemt to, ka jau no paša sacensību sākuma nav vieglu slidojumu, te ir tikai pāris sportisti, kuri nav pasaules līmeņa, un man ir jāsāk pierast pie tā," pēc sacensībām atzina Roberts.

Katrā Pasaules kausa posmā visi slidotāji sacenšas divās distancēs, un Roberta otrā distance arī bija 500 m, diemžēl Latvijas sportists piedzīvoja kritienu priekšsacīkstēs. "Esmu nedaudz sarūgtināts par kritienu, jo biju gatavs atkārtot pirmās dienas rezultātu, bet esmu apmierināts ar savu sniegumu sacensībās - 11. vieta ir labs sasniegums, jo esmu vēl juniors," saka 19 gadus vecais sportists.

"Kopš mēs Jelgavā esam sākuši jauno šorttreka programmu "Nacionālā centralizētā treniņu programma", Roberts ir ļoti progresējis gan tehnikā, taktikā, kā arī fiziskajā sagatavotībā," saka Latvijas izlases galvenā trenere Evita Krievāne. "Turklāt viņš joprojām ir juniors un iegūtā pieredze Pasaules kausos ir ļoti vērtīga."

Nākošajā nedēļas nogalē, no 11. – 13. novembrim, ASV pilsētā Soltleiksitijā norisināsies otrais pasaules kausa posms, kurā Roberts startēs 500 metru un 1000 metru distancēs.

2016./2017. gada sezonas iesākumā Zvejnieks Itālijā, vienās no Eiropas lielākajām sacensībām "Alta Valtellina Trophy", uzvarēja 500 metru distancē, sasniedzot jaunu sacensību rekordu - 41.282 sekundes. Šis bija labākais rezultāts 25 gadu šo sacensību vēsturē gan junioru, gan pieaugušo konkurencē, turklāt tas arī ir jauns Latvijas rekords junioru A grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!