Foto: F64
Latvijas hokeja izlases treneris Ēriks Miļuns pēc zaudējuma "Euro Ice Hockey Challenge" turnīra spēlē pret Slovēniju slavēja spēlētāju pašatdevi, komandas garu un atmosfēru, bet ar spēles iznākumu nebija apmierināts, informē Latvijas Hokeja federācija.

Ziņots, ka Bledā notikušajā spēlē ceturtdien Latvija ar 2:3 zaudēja mājiniekiem slovēņiem.

"Kaut arī spēle mums beidzās nelabvēlīgi, puiši tāpat malači. Lielāko spēles daļu mēs atradāmies iedzinējos, tomēr ar raksturu spējām izlīdzināt rezultātu un izvirzīties vadībā. Ja pirmajā periodā abas komandas bija līdzīgas, tad otrajā un trešajā mēs noteikti bijām labāki," pēc zaudējuma Miļuna sacīto citē LHF mājaslapa internetā. "Nedaudz pietrūka veiksmes, kaut kur arī meistarības noturēt uzvaru. Par tiesnešiem parasti nerunā, bet nevar teikt, ka to darbība bija neitrāla. Negribu pat uzskaitīt cik spēles beigās mums iedeva nepamatotus noraidījumus. Mēs mazākumos nospēlējām tuvu ideālam, izturējām arī beigās. Skaidrs, ka fiziski šī spēle atņēma ļoti daudz, it īpaši spēlējot skaitliskajā mazākumā."

"Ar zaudējumu neesmu apmierināts, esamu apmierināts ar spēli, ar spēles saturu, ar spēlētāju pašatdevi, komandas garu, atmosfēru. Izskatījāmies pat labāk par pieredzējušiem slovēņiem. Žēl, protams, ka vienu sekundi līdz pamatlaika beigām ielaidām vārtus. Cerams, ka šodienas mačs iedos emocionālo spēku atlikušajām spēlēm," piebilst Miļuns.

Sarūgtinājumu par pēdējā sekundē ielaistajiem vārtiem pauda uzbrucējs Edgars Kulda, kurš piebilda, ka tiesnešu darbība arī bija izteikti par labu mājiniekiem. "Spēle bija interesenta. Sastāvs mums ir jauns. Kopā aizvadījām tikai vienu pilnvērtīgu treniņu. Tāpēc skaidrs, ka pirmajā periodā bija vairāk brāķa. Spiedām, turpinājām spēlēt agresīvi un lielā mērā kontrolējām spēli, neskatoties uz to, ka bijām iedzinējos ar 0:1. Trešajā trešdaļā jau viss aizgāja kā vajag, iemetām savus golus. Nav mans darbs tiesāt tiesnešus, bet bija jūtams no tiesnešu puses, ka nespēlējam mājās. Mums vajadzēja to izturēt, bet žēl, ka sekundi līdz pamatlaika beigām ielaidām vārtus. Arī papildlaikā mums bija izdevības uzvarēt spēli. Nekas traks nav noticis, mēs savu punktu dabūjām, kaut vajadzēja iegūt trīs. Centīsimies uzvarēt atlikušās divas spēles."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!