Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien latviešu basketbolists Dāvis Bertāns netika laukumā, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda ar rezultātu 102:94 pārspēja Sakramento "Kings".

"Kings" komandai šī bija pirmā spēle jaunuzceltajā "Golden 1 Center" arēnā, kurā var ietilpt 17 700 skatītāju, tomēr savus līdzjutējus Sakramento komandas spēlētājiem neizdevās iepriecināt.

Sanantonio "Spurs" komandā 30 punktus guva Kavai Lenards, bet 16 punktus pievienoja Lamarkuss Oldridžs. Pa 12 punktiem pievienoja Deivids Lī un Deveins Dedmons. Savukārt "Kings" labā lielisku individuālo sniegumu parādīja Demarkuss Kazinss, kurš guva 37 punktus un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, savukārt 17 punktus guva Rūdijs Gejs.

Mača pirmajās minūtēs "Kings" basketbolistiem izdevās izvirzīties vadībā un iegūt septiņu punktu pārsvaru, taču "Spurs" pretiniekus tālāk nelaida. Pirmās ceturtdaļas izskaņā Sanantonio vienība deficītu samazināja līdz diviem punktiem (27:29), bet otrajā ceturtdaļā ātri izdevās izvirzīties vadībā. "Kings" atbildēja ar nelielu izrāvienu, kas deva septiņu punktu pārsvaru, un mājinieki bija vadībā arī pēc pirmā puslaika – 57:53.

Otrā puslaika sākumā "Spurs" joprojām bija iedzinējos, taču ceturtdaļas izskaņā viesi vairākos uzbrukumos pēc kārtas bija rezultatīvi, kas ļāva pārņemt vadību (76:71). Noslēdzošajās 12 minūtēs "Spurs" pārsvars sasniedza 12 punktus, taču "Kings" uz brīdi izdevās rezultātu izlīdzināt (83:83). Spēlēs pēdējās piecas minūtes veiksmīgāk aizvadīja "Spurs", kas guva otro uzvaru sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!