Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases basketboliste Anete Šteinberga ceturtdien ar desmit punktiem sekmēja Čehijas čempionvienības Prāgas ZVVZ USK pārliecinošu uzvaru Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) sieviešu Eirolīgas spēlē.

Prāgas klubs viesos ar 90:51 (29:14, 17:18, 22:9, 22:10) sagrāva Ģēras "Uni" vienību no Ungārijas.

Šteinberga, kura tika atzīta par šī gada Latvijas labāko basketbolisti, spēlēja 16 minūtes un 28 sekundes, trāpot trīs no četriem divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem, kā arī realizējot vienu no diviem "sodiņiem".

Tāpat latviete izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, nopelnīja divas personiskās piezīmes, kas viņai šajā spēlē deva astoņus efektivitātes punktus. Šteinbergai atrodoties laukumā ZVVZ USK guva 27 punktus vairāk nekā pretinieces, kas bija dalīts labākais rādītājs Čehijas kluba rindās.

ZVVZ USK jau pirmajā ceturtdaļā ieguva 15 punktu pārsvaru, savukārt trešajā ceturtdaļā pretiniecēm ļāva gūt vien deviņus punktus, tobrīd panākot 68:41 savā labā, pēc tam vēl vairāk palielinot pārsvaru.

Iepriekšējā sezonā Šteinberga kopā ar Prāgas klubu kļuva par Čehijas čempioni, kā arī izcīnīja ceturto vietu FIBA Eirolīgā, lai gan sezonas pirmo daļu latviete aizvadīja Krievijas komandā Vologdas "Čevakata".

Vēl trešdien pirmo spēli aizvadīja arī Kurskas "Dinamo", kur galvenā trenera palīgs ir Latvijas izlases vadītājs Mārtiņš Zībarts.

"Dinamo" viesos ar 67:61 (21:16, 19:18, 13:16, 14:11) uzvarēja Polijas klubu Krakovas "Wisla Can-Pack".

Zībarts pērn sezonas vidū, kad no amata tika atbrīvots Gundars Vētram, kļuva par Kurskas kluba galveno treneri, aizvedot komandu, kurā vēl spēlēja Anete Jēkabsone-Žogota, līdz Krievijas čempionāta bronzas medaļām.

Šosezon FIBA Eirolīgā sievietēm 16 komandas ir sadalītas divās grupās. Pa četrām labākajām komandām no katras grupas iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!