Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā pirmdien zaudējis 40 pozīcijas, un šobrīd viņš ierindojas zemākajā vietā kopš 2012. gada.

Šobrīd Gulbis ATP rangā atrodams 146. vietā. Šī viņam ir zemākā pozīcija kopš 2012. gada oktobra, kad latviešu tenisists bija 151. vietā. Kā ziņots, Gulbis aizvadītajos mēnešos nepiedalījās turnīros, jo ārstē gūtos savainojumus.

No citiem Latvijas tenisistiem Miķelis Lībietis pēc trīs vietu kāpuma ir 357. pozīcijā, bet Mārtiņš Podžus ierindojas 769. vietā. Krišjānis Stabiņš atrodams ir 990. pozīcijā, savukārt Artūrs Lazdiņš ir 1337. pozīcijā, Rūdolfs Mednis ieņem 1491. vietu, bet Jānis Podžus – 1614. pozīciju.

Savukārt Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā Anastasija Sevastova zaudējusi četras vietas un ieņem 35. vietu, bet Jeļena Ostapenko saglabājusi 44. vietu.

No Latvijas pārstāvēm rangā vēl atrodama Diāna Marcinkeviča, kura pakāpusies uz 327. vietu, savukārt Laura Gulbe ierindojas 1144. vietā.

ATP ranga līderpozīcijā joprojām ir Novāks Džokovičs, kuram seko Endijs Marejs, Stens Vavrinka, Milošs Raoničs, Kei Nišikori, Rafaels Nadals, Rodžers Federers, Gaels Monfiss, Dominiks Tīms un Tomašs Berdihs.

WTA rangā Angelika Kerbere saglabājusi pirmo vietu, bet viņai seko Serēna Viljamsa un Agņeška Radvanska. Nākamajās pozīcijās ir Simona Halepa, Karolīna Pliškova, Garvīne Mugurusa, Medisona Kīsa, Dominika Cibulkova, Svetlana Kuzņecova un Džoanna Konta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!