Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases basketbolisti Ojārs Siliņš un Jānis Strēlnieks svētdien guva attiecīgi astoņus un septiņus punktus Vācijas čempionāta spēlēs, palīdzot savām komandām izcīnīt uzvaras.

Siliņa pārstāvētā Bonnas "Telekom Baskets" mājās ar 95:85 (27:28, 24:25, 23:15, 21:17) uzvarēja pastarīti Hāgenes "Phoenix", bet Strēlnieks un Bambergas "Brose" mājās ar 83:77 (23:13, 19:23, 26:20, 15:21) uzvarēja Oldenburgas "Ewe Baskets" vienību, kura šonedēļ FIBA Čempionu līgas ietvaros viesojās Ventspilī.

"Brose" komanda svinēja septīto panākumu septiņos šosezon Vācijas čempionātā aizvadītajos mačos.

Strēlnieks spēlēja 15 minūtes un 28 sekundes, trāpot vienu no diviem tālmetieniem un četrus no četriem soda metieniem, bet aizmetot garām vienīgo divpunktnieku. Latvietis arī izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un reizi pārkāpa noteikumus.

"Brose" pirmajā ceturtdaļā ieguva desmit punktu pārsvaru, bet pirms pēdējās ceturtdaļas bija vadībā ar 68:56. Tomēr spēles beigas aizritēja sīvā cīņā un pirms pēdējām piecām minūtēm mājiniekiem bija vairs trīs punktu pārsvars (72:69). Izskaņā Bambergas komanda 6580 skatītāju klātbūtnē gan spēja nosargāt pārsvaru, turpinot čempionātu bez zaudējumiem.

Uzvarētājiem Eliass Heriss guva 15 punktus, bet Oldenburgas komandā Kriss Krāmers un Rikijs Poldings sameta pa 17 punktiem katrs.

"Ewe Baskets" trešdien FIBA Čempionu līgas pirmajā spēlē viesos ar 77:76 uzvarēja "Ventspils" basketbolistus, uzvaras grozu Poldingam iemetot līdz ar mača beigām.

Jau ziņots, ka Strēlnieks ceturtdien guva 17 punktus un tika atzīts par mača labāko spēlētāju ULEB Eirolīgas cīņā, kurā "Brose" ar 89:86 uzvarēja Kazaņas "Unics" komandu no Krievijas, izcīnot pirmo panākumu šajā turnīrā.

Tikmēr Bonnā notikušajā cīņā Siliņš nospēlēja 24 minūtes un 29 sekundes, trāpot divus no septiņiem divpunktu metieniem, vienu no pieciem tālmetieniem un vienīgo soda metienu.

Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, spēli ar piecām piezīmēm beidzot pirms laika un mačā nopelnot sešus efektivitātes punktus.

"Telekom Baskets" pēc pirmā puslaika atradās iedzinējos ar 51:53, taču spēles otrajā daļā salauza pretinieku pretestību un izcīnīja ceturto uzvaru sešos mačos.

Zīmīgi, ka "Phoenix" komanda šonedēļ uzsāka bankrota procedūru, tāpēc zaudēja četrus kopvērtējuma punktus.

Turnīra kopvērtējumā "Brose" ar septiņām uzvarām tikpat spēlēs ir līdere, bet bez zaudējumiem cīnās arī Ulmas "Ratiopharm" un Minhenes "Bayern", kas ir aizvadījušas attiecīgi sešas un piecas spēles. Tikmēr "Telekom Baskets" ar četriem panākumiem sešās spēlēs ir sestajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!