Foto: F64

Latviešu basketbolists Rolands Freimanis svētdien sameta 16 punktus un savāca desmit bumbas zem groziem Turcijas augstākās līgas mačā, palīdzot Ušakas "Muratbey" komandai savā laukumā ar rezultātu 103:64 (28:19, 31:15, 21:15, 23:15) droši uzveikt kopvērtējuma pēdējā pozīcijā esošo Ankaras "TED Kolejliler" vienību.

Freimanis laukumā pavadīja 28 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā iemeta astoņus no 13 divpunktniekiem, tomēr visi pieci viņa izpildītie "trīņi" lidoja grozam garām. Latvieša kontā bija arī desmit atlēkušās bumbas un trīs noteikumu pārkāpumi.

Rezultatīvāk par Freimani "Muratbey" komandā nospēlēja vienīgi pa 19 punktiem sametušie Berkajs Džandans un Marks Stīvens Laionss.

Jau vēstīts, ka vēl vienā spēlē sestdien Latvijas basketbolists Dairis Bertāns guva deviņus punktus, palīdzot Stambulas "Dariššafaka Doguš" komandai, ko trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu, ar rezultātu 81:56 savā laukumā droši uzveikt "Gaziantep Basketbol" vienību.

Pirmajās trijās Turcijas čempionāta kārtās "Dariššafaka Doguš" un "Muratbey" komandas izcīnījušas pa divām uzvarām, kopvērtējumā atrodoties uzreiz aiz piecām komandām, kas pagaidām ir bez zaudējumiem.

"Muratbey" šonedēļ iesāka arī jaunizveidotās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas pamatturnīru, pirmajā mačā savā laukumā ar rezultātu 65:67 piekāpjoties Klaipēdas "Neptūnas" basketbolistiem no Lietuvas. Turcijas komanda spēlē vienā apakšgrupā arī ar Latvijas komandu "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!