Foto: Sputnik/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Jānis Timma svētdien guva astoņus punktus VTB Vienotās līgas spēlē, palīdzot Sanktpēterburgas "Zeņit" komandai viesos ar rezultātu 96:90 (25:29, 29:21, 19:17, 23:23) apspēlēt Saratovas "Avtodor" basketbolistus.

Timma laukumā bija 25 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā iemeta divus no četriem izpildītajiem divpunktu raidījumiem, vienu no sešiem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izpildīja trīs rezultatīvas piespēles, izprovocēja četrus pārkāpumus un dueli priekšlaicīgi noslēdza ar piecām piezīmēm, kas deva deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

Lieliski "Zeņit" rindās nospēlēja 34 punktus iemetušais aizsargs Sergejs Karasjovs, bet ar 21 punktu un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Stefans Markovičs, kuram bija lielisks +22 rādītājs +/- koeficientā.

Sezonas ceturtajā oficiālajā spēlē šī kļuva par Timmas mazrezultatīvāko cīņu, jo pirmajos divos dueļos viņš sameta pa 20 punktiem, bet trešajā šonedēļ izcēlās ar 19 punktiem. Vienība uzvarējusi visās trijās Vienotās līgas spēlēs, kā arī vienīgajā līdz šim aizvadītajā ULEB Eiropas kausa cīņā.

Sezonu "Avtodor" komandas galvenā trenera amatā sāka Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs, tomēr viņš tika atlaists pēc sezonas pirmā mača. Nākamajā duelī Saratovas vienība bija izcīnījusi panākumu.

Citā mačā starp komandām, kuras parasti ir turnīra augšgalā, svētdien Maskavas apgabala "Himki" ar rezultātu 73:65 (20:13, 19:25, 18:14, 16:13) apspēlēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", kas pavasarī guva trešo vietu ULEB Eirolīgā. Uzvarētājiem pa 21 punktam sameta Aleksejs Šveds, kuram šis bija pirmais duelis pēc traumas izārstēšanas, un francūzis Nobels Bungu-Kolo.

"Himki" komanda sezonas otrajā Vienotās līgas spēlē guva pirmo uzvaru, jo pirms nedēļas tā negaidīti zaudēja Latvijas vicečempionei "VEF Rīga", bet "Lokomotiv-Kubaņ" basketbolisti cieta otro neveiksmi divās cīņās.

Vienotās līgas līdere Kazaņas "Unics" tikusi pie četrām uzvarām četrās spēlēs, ar trim panākumiem seko "Zeņit" komanda, kā arī bez zaudējumiem ir Maskavas CSKA vienība, kas pagaidām aizvadījusi divus mačus.

Tikmēr "VEF Rīga" divās spēlēs guvusi vienu uzvaru, kas kopvērtējumā ļauj noslēgt pirmo astotnieku.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaupienācēju "Parma". Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā "Nilan Bisons" no Somijas un Gruzijas vienība Tbilsi "Vita".

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!