Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) līgas regulārā čempionāta mačā savu skatītāju priekšā ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) pārspēja Maskavas "Spartak", kur treneru kolektīvā strādā Viktors Ignatjevs.

Ar diviem gūtiem vārtiem uzvarētāju labā izcēlās Čārlzs Genovejs, kurš pirms divām sezonām spēlēja Latvijas komandā Rīgas "Dinamo".

Tikmēr Kulda šajā spēlē laukumā bija 17 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa pretinieku komandas vārtiem, veica divus spēka paņēmienus un nopelnīja divas soda minūtes.

Šosezon Kulda 18 spēlēs ir atdevis piecas rezultatīvas piespēles.

Savukārt zaudējumus piektdien piedzīvoja pārējās latviešu pārstāvētā komandas un Rīgas "Dinamo".

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" komanda atspēlēja divu vārtu deficītu, tomēr savā laukumā ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Ufas "Salavat Julajev".

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un septiņas sekundes, kas bija otrais ilgākais spēles laiks komandā, veica četrus metienus pa pretinieku vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes, veica vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu pretinieku raidījumu.

Bārtulis šosezon 17 mačos guvis divus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli.

Tāpat zaudējumu piektdien cieta uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Latvijas speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns. Ņižņijnovgorodas klubs viesos ar rezultātu 2:3 (0:0, 0:1, 2:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Baltkrievijas komandai Minskas "Dinamo".

Daugaviņš šajā spēlē laukumā pavadīja 16 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu un nopelnīja divas soda minūtes. Tāpat latviešu uzbrucējs nerealizēja viņam uzticēto "bullīti".

Daugaviņš šajā sezonā 20 spēlēs guvis sešus vārtus un atdevis deviņas rezultatīvas piespēles.

Zaudējumu piektdien cieta aizsarga Kristapa Sotnieka un vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", kuru trenē Artis Ābols. "Lada" izsēja divu vārtu pārsvaru un ar 2:3 (2:0, 0:2, 0:1) piekāpās Slovākijas komandai Bratislavas "Slovan".

Šajā spēlē pēc mēneša pārtraukuma pieteikumā atgriezās traumu izdziedējušais Masaļskis, bet Iļja Ježovs "Lada" vārtos atvairīja 24 no 27 pretinieku mestajām ripām.

Sotnieks šajā spēlē laukumā bija 23 minūtes un 14 sekundes, kas bija otrs lielākais laiks komandā, neskatoties uz latvieša četrām soda minūtēm. Tāpat Sotnieks šajā mačā bloķēja divus pretinieku komandas metienus.

Sotnieks šajā sezonā 19 spēlēs guvis divus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles.

LETA jau vēstīja, ka Rīgas "Dinamo" piektdien ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās "Soči" vienībai, tādējādi trešo maču pēc kārtas zaudējot "bullīšos".

Rīdziniekiem ar precīziem metieniem atzīmējās Kaspars Saulietis un Tims Sestito, bet viesu labā vārtus guva Igors Morozovs un Mihails Mamkins. Savukārt uzvaras "bullīti" iemeta Morozovs.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 59 punktiem 24 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, bet trešā ar 48 punktiem 24 cīņās ir "Torpedo". Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 36 punktiem ir septītā, bet pirmo astotnieku ar 34 punktiem noslēdz "Jokerit".

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 14 punktiem 23 spēlēs ir ne tikai Rietumu konferences, bet arī visas līgas vājākā vienība.

Tikmēr Austrumos ar 47 punktiem 23 mačos vadībā ir Magņitogorskas "Metallurg", kamēr "Admiral" ar 34 punktiem 22 spēlēs ir piektā, bet "Lada" ar 29 punktiem ir desmitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!