Foto: F64

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pārī ar šveicieti Kseniju Knollu otrdien cieta zaudējumu Lincas WTA "International" turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā.

Ostapenko un Knolla pirmās kārtas mačā ar rezultātu 3-6, 1-6 piekāpās amerikānietēm Rakelai Atavo un Ebigeilai Spīrsai.

Par dalību pirmajā kārtā Latvijas tenisiste saņēma vienu punktu WTA dubultspēļu rangā, kur šonedēļ viņa ieņem savu rekordaugsto 95. vietu.

Ostapenko un Knolla mača sākumā nobreikoja pretinieces, taču zaudēja savas divas nākamās serves, nonākot iedzinējos ar 1-3. Lai arī ar vienu breiku viens punkts tika atgūts, tomēr astotajā geimā atkal serve tika zaudēta, bet devītajā geimā pretinieces ar otro setbumbu nokārtoja setā uzvaru ar rezultātu 6-3. Savukārt otrajā setā Latvijas un Šveices duets spēja uzvarēt tikai savu pirmo servi, nākamajos sešos geimos ciešot zaudējumus un piekāpjoties ar 1-6.

Jau vēstīts, ka Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Ostapenko otrdien Lincas WTA "International" sērijas turnīra vienspēļu pirmās kārtas sīvā cīņā ar 6-7 (3:7), 4-6 zaudēja maz zināmajai spānietei Sārai Sorrivesai Tormo, piedzīvojot piekto neveiksmi pēc kārtas.

Latvijas tenisiste, kura rangā atrodas 43.pozīcijā, zaudēja pasaules 127.raketei, kura sacensību pamatturnīrā iekļuva pēc kvalifikācijas pārvarēšanas. Par dalību Lincas "International" turnīrā Ostapenko nopelnīja vienu WTA vienspēļu ranga punktu.

Savukārt pirmdien dalību Lincas turnīrā noslēdza Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, kura ar 4-6, 1-6 zaudēja pērnā gada šo sacensību uzvarētājai Anastasijai Pavļučenkovai no Krievijas.

Sevastova, kura pasaules rangā ieņem 31.vietu, cieta ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!