Foto: Jerry Landrum

Titulētais Latvijas BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs sestdien izcīnīja ceturto vietu ASV notiekošā Pasaules kausa noslēdzošā, piektā, posma Superkrosā individuālajā braucienā.

Pasaules kausa posma Sarasotas trasē ievadā norisinājās kvalifikācijas sacensības, lai noskaidrotu tos 48 braucējus, kuri kvalificēsies pamatsacensībām. Pēc tam notika arī individuālie braucieni, kuros startēja 16 vadošie braucēji pēc Superkrosa ranga. Šie sportisti pamatsacensībām kvalificējās automātiski.

Kvalifikācijā no Latvijas braucējiem augsto, otro, vietu izcīnīja Kristens Krīgers, kurš uzvarēja visos trijos savos braucienos, bet šī gada Eiropas kausa uzvarētājs Rihards Veide izcīnīja 24. vietu un arī droši iekļuva pamatsacensībās.

Savukārt individuālā brauciena superfinālā labākais bija francūzis Silvēns Andrē, kurš finišēja pēc 33,870 sekundēm. Divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs ar rezultātu 33,964 sekundes izcīnīja ceturto vietu, bet Treimanis ar rezultātu 35,035 sekundes palika 14. pozīcijā.

Svētdien norisināsies pamatsacensības, kurās līdz ar to startēs visi četri Latvijas riteņbraucēji.

Pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā piektā posma "time – trial" rezultāti:

1. Sylvain Andre, Francija, 33.870

2. Tory Nyhaug, Kanāda, 33.906

3. Dave Van Den Burg, Nīderlande, 33.953

4. Māris Štrombergs, Latvija, 33.964

5. David Graf, Šveice, 34.501

6. Alberto Carlos Ramirez, Kolumbija, 34.539

...

14. Edžus Treimanis, Latvija, 35.035

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 630 punktiem ieņem pirmajā un ceturtajā posmā uzvarējušais amerikānis Korbens Šarā. Štrombergs ar 365 punktiem ir sestais, Treimanis ar 270 punktiem ir 17. pozīcijā, Krīgers ar 150 punktiem atrodams 35.vietā, bet Veide guvis 125 punktus, kas dod 38. vietu.

Iepriekšējā posmā, kas risinājās pirms nedēļas, vistālāk no latviešiem tika Štrombergs, kurš apstājās pēc pusfinālā piedzīvota kritiena.

Jau ziņots, ka neviens no Latvijas BMX riteņbraucējiem augustā notikušajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru. Līdz ar to Štrombergam neizdevās izcīnīt trešo zelta medaļu karjerā, kamēr par čempionu kļuva amerikānis Konors Fīldss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!