Foto: AP/Scanpix
Anglijas futbola izlase sestdien uzvarēja pirmajā mačā jaunā galvenā trenera Gereta Sautgeita vadībā, Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra ietvaros ar rezultātu 2:0 (2:0) savā laukumā pieveicot Maltu.

Vārtus 81 000 skatītāju klātbūtnē Vemblija stadionā pirmajā puslaikā iesita Denjels Staridžs un Delī Allī.

"Mums bija iespējas gūt vēl vārtus un ir sāpīgi, ka nespējām tās realizēt," pēc mača teica abus vārtus izveidojušais Džordans Hendersons.

Vien septembra beigās no Anglijas izlases galvenā trenera amata atkāpās Sems Elerdaiss, kurš valstsvienību vadīja vien 67 dienas un vienā oficiālā spēlē.

Tāpat sestdien F apakšgrupā jau otrajā mačā pēc kārtas uzvaru izlaida Lietuva, kas izbraukumā cīnījās 1:1 (0:0) ar Skotiju.

Vadībā Lietuva izvirzījās 59.minūtē, kad izcēlās Fjodors Černičs, bet izlīdzinājumu skoti panāca 89.minūtē, kad pēc tāla auta iemetiena soda laukumā ar galvu precīzs bija Džeimss Makarturs.

Pirmajā cikla spēlē pirms mēneša Lietuva cīnījās 2:2 ar Slovēniju, tomēr mača gaitā bija vadībā ar 2:0, turklāt otros vārtus ielaida vien kompensācijas laikā.

85.minūtē Lietuvas izlases rindās laukumā gāja Mindaugs Grigarāvičs, kurš ikdienā pārstāv Latvijas komandu "Jelgava", turklāt arī spēj ļoti labi runāt latviski.

Savukārt vēl vienā mačā Slovēnija ar 1:0 (0:0) pārspēja Slovākiju, vienīgos vārtus iesitot Rokam Kronaveteram.

Šajā grupā pēc divām kārtām Anglijai ir maksimāli iespējamie seši punkti, pa četriem punktiem iekrājušas Skotija un Slovēnija, divi punkti ir Lietuvai, bet Slovākija un Malta piedzīvojušas pa divām neveiksmēm.

Tikmēr E grupā sestdien Rumānija ar 5:0 (4:0) viesos sagrāva Armēniju, bet Melnkalne ar 5:0 (1:0) savā laukumā lika kapitulēt Kazahstānai. Katrā no komandām vārtus guva pieci dažādi futbolisti.

Tāpat šajā grupā Polija ar 3:2 (2:0) pārspēja Dāniju. Visus trīs vārtus poļiem iesita Roberts Levandovskis, kurš līdz 49.minūtei izvirzīja savu komandu vadībā ar 3:0.

Šajā grupā tagad pa četriem punktiem ir Rumānijai, Melnkalnei un Polijai, Dānija tikusi pie trim punktiem, Kazahstānai ir viens punkts, bet Armēnija samierinājusies ar diviem zaudējumiem.

Tikmēr pārsteidzoši sestdien noslēdzās pirmais mačs C apakšgrupā, Azerbaidžānai ar 1:0 (1:0) savā laukumā pieveicot Norvēģiju. Līdz ar to tā divos mačos tikusi pie maksimāli iespējamajiem sešiem punktiem.

Tāpat šajā grupā pašreizējā pasaules čempione Vācija ar 3:0 (1:0) droši pieveica Čehiju, divus vārtus gūstot Tomasam Milleram, bet reizi izceļoties Toni Krosam.

Savukārt Ziemeļīrija ar 4:0 (1:0) neatstāja cerību Sanmarīno. Šeit divas reizes izcēlās Kails Lafertijs.

Kopvērtējumā pa sešiem punktiem ir Vācijai un Azerbaidžānai, Ziemeļīrija iekrājusi četrus punktus, Čehija pirmajās divās spēlēs tikusi pie punkta, bet Norvēģija un Sanmarīno ir bez punktiem.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks no šī gada 4.septembra līdz 2017.gada 10.oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!