Foto: AP/Scanpix

Šīs nedēļas nogalē, 8. un 9. oktobrī, ASV pilsētas Sarasotas trasē, norisināsies Pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā 2016. gada sezonas noslēdzošais posms, kurā startēs četri Latvijas sportisti – Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Rihards Veide un Kristens Krīgers.

2016. gada Pasaules kausa izcīņa BMX superkrosā notiek piecos posmos, no kuriem aizvadīti četri. Sezonas noslēdzošie divi posmi norisinās ASV pilsētās – Rokhilā un Sarasotā. Rokhilā, kur norisinājās 4. posms, no Latvijas sportistiem labāko rezultātu sasniedza Māris Štrombergs. Divkārtējais olimpiskais čempions izcīnīja otro vietu "time – trial" sacensībās, bet pamatsacensībās iekļuva pusfinālā. Tajā, esot stabilā otrajā vietā, Māris piedzīvoja kritienu, ko izraisīja priekšā esošais sportists.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc šī posma Māris Štrombergs no astotās vietas pakāpies uz sesto pozīciju, bet Edžus Treimanis saglabā 16. vietu. Sarasotas trasē notiekošajā sezonas pēdējā posmā, startēs četri būvniecības uzņēmuma "MONUM" atbalstītās Latvijas BMX izlases sportisti – Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Rihards Veide un Kristens Krīgers.

Sestdien, 8. oktobrī, no pulksten 13:30 pēc vietējā laika (pulksten 20:30 pēc Latvijas laika) norisināsies kvalifikācijas braucieni. Šeit no Latvijas sportistiem startēs Kristens Krīgers un Rihards Veide. Tikmēr pulksten 16:40 (23:40 pēc Latvijas laika) notiks "time – trial" superfināls. Starp 16 dalībniekiem būs arī Māris Štrombergs un Edžus Treimanis.

Tikmēr svētdien, 9. oktobrī, no pulksten 14:05 (21:05 pēc Latvijas laika) gaidāms pamatsacensību sākums, kurā startēs 64 sportisti.

Pasaules kausa BMX superkrosā kopvērtējums pēc 4. posma:

1. Corben Sharrah, ASV, 630

2. David Graf, Šveice, 515

3. Exequiel Torres, Argentīna, 445

4. Renaud Blanc, Šveice, 415

5. Carlos Alberto Ramirez, Kolumbija, 405

6. Māris Štrombergs, Latvija, 365

...

16. Edžus Treimanis, Latvija, 270

35. Kristens Krīgers, Latvija, 150

38. Rihards Veide, Latvija, 125

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!