Foto: Reuters/Scanpix
Trīskārtējais pasaules čempions boksā Taisons Fjūrijs atzinies, ka lietojis kokaīnu, vēsta ārzemju mediji.

Dopinga analīzēs, kas Fjūrijam tika ņemtas 22. septembrī, tika atklāts kokaīns, un bokseris uzreiz paziņoja, ka noslēdz karjeru. Pēc dažām stundām gan viņš to noliedza, apgalvojot, ka šis paziņojums bijis joks. Narkotikas Fjūrijs lietojis, lai cīnītos ar depresiju.

"Es daudz lietoju kokaīnu," bokseri citē izdevums "The Rolling Stone". "Kāpēc es nedrīkstētu to darīt? Es ar savu dzīvi drīkstu darīt visu, ko gribu. Vairākus mēnešus negāju uz trenažieru zāli, netrenējos depresijas dēļ. Es esmu noguris no tā visa. Pirms tam es nelietoju narkotikas, iesāku tikai pirms pāris mēnešiem. Pēc 1. oktobra kokaīnu vairs neesmu lietojis."

Kā zināms, pagājušā gada novembrī, uzvarot ukraini Vladimiru Kļičko, britu smgsvars ieguva četrus pasaules čempiona titulus - Pasaules Boksa asociācijas (WBO), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) versijā. Vēlāk viņam viena no čempionu jostām tika atņemta, jo Fjūrijs atteicās aizstāvēt titulu IBF versijā.

Šogad Fjūrijam bija paredzēts aizvadīt revanša cīņu ar Kļičko, taču tas vairākas reizes tika atcelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!