Foto: Publicitātes foto
Latvijas tiesnešu pāris Renārs Līcis un Zigmārs Sondors nominēti tiesāt 2017. gada pasaules handbola čempionātu vīriešiem, kas norisināsies Francijā, informē Latvijas Handbola federācija.

Līcis un Sondors šobrīd ir pieredzējušākie Latvijas handbola tiesneši, kas daudzkārt tiesājuši visaugstākā līmeņa sacensības. Nozīmīgākās no tām bijušas 2008. gada Pekinas olimpiskās spēles, bet latvieši tiesājuši arī pasaules čempionātus vīriešiem (2007. gadā) un sievietēm (2007., 2009.gadā) un Eiropas čempionātus vīriešiem (2014., 2016.) un sievietēm (2010., 2012. gadā), EHF Čempionu līgas turnīra spēles, Āfrikas čempionāta finālturnīru vīriešiem un sievietēm (2008. gadā), Pasaules Arābu sporta spēļu finālturnīru (2011. gadā) un citas sacensības.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Līcis/Sondors tiesāja EHF Čempionu līgas spēli starp Horvātijas "Prvo Plinarsko Drustvo" un Ungārijas "MOL – Pick Szeged". Tāpat tiesnešu pāris regulāri tiesā Latvijas čempionāta spēles.

2017. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs no 11. līdz 29. janvārim norisināsies astoņās Francijas pilsētās. Vēsturiska iespēja kvalificēties šim čempionātam bija arī Latvijas handbola izlasei, tomēr kvalifikācijas turnīra izšķirošajā play-off kārtā dramatiskā cīņā tika atzīts Baltkrievijas pārākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!