Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sakramento "Kings" basketbolists Derens Kolisons par vardarbību pret sievu saņēmis astoņu spēļu diskvalifikāciju, vēsta NBA.

Kolisons diskvalifikācijas laikā nesaņems algu.

Basketbolistam konflikts ar sievu radās 30. maijā, savukārt septembra sākumā tiesa Kolisonu atzina par vainīgu, jo tika pierādīts, ka viņš pret savu dzīvesbiedri bijis vardarbīgs. Savu izmeklēšanu veica arī NBA, ne tikai iegūstot informāciju par notikušo, bet arī konsultējoties ar ekspertiem, kas ir specializējušies ģimenes vardarbības lietās.

NBA norāda, ka astoņu spēļu diskvalifikācija ir atbilstošs sods Kolisonam. Līga ņēma vērā, ka Kolisons apzinās savu nodarījumu un uzņēmās atbildību, kā arī sadarbojās ar tiesībsargājošajām instancēm.

Kolisona diskvalifikācija sāksies ar Sakramento "Kings" šīs sezonas regulārā čempionāta pirmo spēli 26. oktobrī pret Fīniksas "Suns" komandu.

Aizsargs Kolisons aizvadītajā sezonā 74 spēlēs vidēji guva 13,9 punktus mačā, izdarot 4,3 rezultatīvas piespēles spēlē un izcīnot 2,28 atlēkušās bumbas spēlē.

NBA regulārais čempionāts startēs 25. oktobrī. Savai otrajai sezonai pasaules labākajā basketbola līgā Ņujorkas "Knicks" komandā gatavojas Kristaps Porziņģis, bet Sanantonio "Spurs" komandā debitēt cer Dāvis Bertāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!