Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ķīnas futbola dzīves vadība izteikusi vēlmi uzņemt 2030. gada Pasaules kausa izcīņu, turklāt tai nebūtu nekas pretī nozīmīgo turnīru rīkot pat ātrāk.

"Ikvienam ķīniešu futbola fanam ir sapnis - uzņemt Pasaules kausa izcīņu," norādījis Ķīnas Futbola federācijas prezidents Dzjaņs Džans, kurš piebilda, ka šī valsts, visticamākais, var necerēt uz 2026.gada turnīru, jo 2022. gadā Pasaules kauss norisināsies citā Āzijas daļā Katarā. "Nebūs viegli tikt pie šī turnīra rīkošanas, tomēr ceram to uzņemt pēc iespējas ātrāk, tomēr par to lems Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA)."

Pēc nepilniem diviem gadiem Pasaules kausa izcīņa notiks Krievijā, kamēr pēc tam to uzņems Katara, kamēr 2026. gada sacensību rīkotāja vēl nav zināma

Vēlmi rīkot lielāko futbola turnīru pasaulē iepriekš izteica arī Ķīnas valdība. Šīs valsts izredzes organizēt šīs sacensības palielina fakts, ka Džans gatavojas kļūt par vienu no FIFA padomes locekļiem.

"Savam vietējam čempionātam esam piesaistījuši daudz ārzemju futbolistu. Tas ir uz labu, jo mums jākļūst profesionālākiem un jāizveido labāka līga, lai varētu konkurēt ar Eiropas vadošajiem čempionātiem," izteicās Džans.

Pēdējo gadu laikā Ķīnas futbolā ir ieplūdušas pamatīgas investīcijas, kas šīs valsts klubiem šogad ļāvis kopumā iztērēt vairāk nekā 400 miljonus eiro un piesaistīt pasaulē labi zināmus futbolistus.

Tiesa, Ķīnas valstsvienība šobrīd FIFA rangā ieņem vien 78.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!