Foto: F64

Pie uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā trešdien tika latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda, kas ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) savā laukumā pārspēja Maskavas apgabala "Vitjaz".

Mājinieki katrā no trešdaļām guva pa vārtiem, bet rezultātu 12. minūtē atklāja Ivans Igumnovs, bet 34. minūtē rezultāta pārsvaru dubultoja Semjons Kukojovs.

"Vitjaz" vienība tā arī nespēja lauzt cīņas gaitu, turklāt pamatlaika noslēdzošajā minūtē Deniss Kokarevs raidīja ripu tukšā viesu "būrī".

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem un pielietoja trīs spēka paņēmienus.

Citā mačā zaudējumu piedzīvojuši Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas komanda Helsinku "Jokerit", kas izbraukumā ar 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) zaudēja Kazaņas "Ak Bars" hokejistiem.

Kulda šim mačam nebija pieteikts.

Nākamo maču Kazaņas klubs savā laukumā aizvadīs pret Latvijas komandu Rīgas "Dinamo", abām vienībām spēkojoties piektdien.

Jau ziņots, ka latviešu vārtsarga Edgara Masaļska un aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada" komanda, ko trenē Latvijas speciālists Artis Ābols, trešdien KHL regulārā čempionāta mačā ar 2:3 (1:0, 0:1, 1:2) savā laukumā piekāpās Minskas "Dinamo" no Baltkrievijas.

Mača rezultātu astotajā minūtē atklāja "Lada" hokejists Maksims Ribins, bet Minskas komanda izlīdzinājumu panāca vien otrajā trešdaļā, kad to paveica kanādietis Robs Klinkhemers.

Noslēdzošajā trešdaļā viesiem gan izdevās nodrošināt panākumu, lai gan 44.minūtē Staņislavs Bočarovs no jauna vadībā izvirzīja tieši Toljati kluba hokejistus. Tomēr jau pēc pāris minūtēm ar precīzu metienu atbildēja Sergejs Drozds.

Savukārt uzvaru Minskas "Dinamo" komandai nodrošināja Aleksandrs Materuhins, izceļoties 53.minūtē.

Masaļskis šim mačam nebija pieteikts, kamēr Sotnieks nospēlēja 22 minūtes un 11 sekundes, kas bija otrais ilgākais spēles laiks komandā, un veica trīs metienus pa sāncenšu vārtiem, kā arī bloķēja divus raidījumus.

Jau vēstīts, ka "Lada" svētdien savā laukumā ar 4:0 sagrāva Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Visas KHL un Rietumu konferences līderpozīcijā ar 37 punktiem 15 spēlēs atrodas Maskavas CSKA, kamēr ar 32 punktiem 14 mačos tai seko Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Sanktpēterburgas SKA.

Tikmēr 31 punkts ir uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko vada latviešu speciālists Pēteris Skudra, bet Maskavas "Dinamo" ar 26 punktiem 15 spēlēs ir piektie. Savukārt "Jokerit" ar 19 punktiem 13 cīņās ieņem desmito pozīciju, kamēr Rīgas "Dinamo" ar sešiem punktiem 13 mačos ir pēdējā gan šajā konferencē, gan visā līgā.

Savukārt Austrumu konferences vadībā ar 29 punktiem 15 cīņās atrodas Omskas "Avangard", kamēr "Lada" ar 17 punktiem 14 mačos ir desmitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!