Foto: Publicitātes foto
"Lattelecom" Rīgas maratona "adidas" skriešanas skola jau oktobrī atklās 2017. gada treniņu sezonu ar plašu un visaptverošu skriešanas treniņu atbalsta programmu, informē rīkotāji.

Profesionālu treneru, ekspertu un olimpiska līmeņa sportistu uzraudzībā ikvienam skrējējam un veselīga dzīvesveida piekritējam būs iespēja līdzdarboties aizraujošā mācību un treniņu procesā no oktobra līdz pat maijam. Sezona sāksies jau 8. un 9. oktobrī ar pirmo no trijām treniņiem veltītām nedēļas nogalēm jeb "Warm-Up Weekend", kas ar daudzpusīgu treniņu pieeju ievadīs jaunajā gatavošanās posmā.

Domājot par laicīgu skriešanas pamatu un ieradumu veidošanu, "adidas" skriešanas skola jauno sezonu uzsāk jau rudenī ar trīs treniņiem veltītām nedēļas nogalēm. Sestdienās, plkst. 10.00 Rīgas Hanzas vidusskolas Sporta zālē Ralfs Upmanis un "DCH Studijas" treneri vadīs skrējējiem piemērotus fitnesa treniņus. Treniņos galvenā uzmanība tiks veltīta skrējējiem būtisko muskuļu grupu attīstīšanai un vingrinājumu tehniskai apguvei, veicinot ķermeņa adaptāciju atbilstošai skriešanas slodzei un mazinot skriešanas traumu risku. Rīkotāji norāda, ka sestdienu treniņi kalpos par lielisku ievadu skrējēju vispārējā fiziskā sagatavotībā, ļaujot jauniegūtās zināšanas izmantot ikdienas treniņos. Savukārt svētdienās, plkst. 10.00 skriešanas koptreniņus Mežaparkā vadīs valsts ātrākās skrējējas – Rio olimpiete Ilona Marhele, olimpisko maratona normatīvu izpildījusī Anita Kažemāka un "Lattelecom" Rīgas maratona TOP 5 Latvijas pusmaratoniste Zanda Zariņa-Rešetina. Trīs dāmu vadībā ikvienam līmeņa skrējējam būs iespēja veikt kvalitatīvu, pilnvērtīgu skriešanas treniņu ar dažādiem vingrinājumiem, tempa skrējieniem un padomiem.

"adidas" skriešanas skolas "Warm-Up Weekend" datumi: 8. un 9. oktobris, 12. un 13. novembris, 17. un 18. decembris. Treniņi ir bez maksas un piemēroti visu distanču skrējējiem un sagatavotības līmeņiem. Pirmajiem "Warm-Up Weekedend" treniņiem 8. un 9. oktobrī iespējams pieteikties Lattelecom Rīgas maratona mājas lapā – www.lattelecomrigasmaratons.lv. Vietu skaits uz sestdienas treniņiem Ralfa Upmaņa un "DCH Studijas" treneru vadībā ir ierobežots un organizatori aicina laicīgi nodrošināt savu dalību.

Sezonas turpinājumā, 14. novembrī tiks atklāta pieteikšanās unikālai "adidas" skriešanas skolas programmai – "Mans pirmais maratons". Jau ceturto gadu organizatori dos iespēju ducim atbilstošu, apņēmīgu un motivētu skrējēju parādīt savu labāko sniegumu, trenējoties savam pirmajam maratonam vai pusmaratonam. "Mans pirmais maratons" programmas ietvaros skrējēji saņems pilnu atbalstu un nodrošinājumu ar individuālu trenera, treniņu plāna un "Lattelecom" Rīgas maratona partnera pieeju. Pietiekties programmai būs iespējams "Lattelecom" Rīgas maratona mājas lapā – www.lattelecomrigasmaratons.lv.

Iestājoties ziemai, skriešanas teorētiskos aspektus un motivāciju treniņiem skrējēji būs aicināti smelties trijās jau tradicionālajās "adidas" skriešanas skolas "Lekcijās" – 21. janvārī, 18.februārī un 18. martā. Lekciju formātā klātesošajiem būs iespēja apgūt niansētas zināšanas par gaidāmajiem adidas skriešanas skolas 16, 12 un 8 nedēļu treniņu plāniem, skriešanas tehniku, uzturu, piemērotu apavu un apģērbu izvēli un traumu prevenciju, lai kļūtu ne tikai par ātriem, bet arī gudriem skrējējiem. "Lekciju" noslēgumā organizatori sola aizraujošus, iedvesmojošus skrējēju stāstus sadaļā "Skrējējs skrējējam", kas ik gadu ļauj paskatīties uz skriešanu caur citu skrējēju un sportistu pieredzi, emocijām un piedzīvojumiem.

Savukārt tuvojoties pavasarim, neiztrūkstoša "Lattelecom" Rīgas maratona sastāvdaļa ir iknedēļas svētdienas koptreniņi Mežaparkā. Sākot ar 5. martu, katru svētdienu, plkst. 10.00 ar treneru un profesionālu sportistu atbalstu ikvienam skrējējam būs iespēja veikt kvalitatīvu sagatavojošu treniņu savai izvēlētajai distancei kopā ar citiem Lattelecom Rīgas maratona dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!