Šo svētdien Ikšķilē noslēgsies aizraujošā SEB MTB kalnu riteņbraukšanas sezona. Pirms Ikšķiles posma prestižākajā "Toyota Hybrid" distancē vīriešiem uz goda pjedestālu un čempiona titulu kandidē pat pieci kalnu riteņbraucēji, tādējādi sacensības sola nebijuši intrigu, informēja organizatori.

SEB MTB seriālā pērn Ikšķiles posms debitēja sacensību kalendārā, un tieši šeit dalībnieki parūpējās par vienu no aizraujošākajām sacensībām. Šogad Ikšķiles posmam atkal uzticēts noslēgt SEB MTB seriāla sezonu, bet intriga solās būt vēl lielāka. Sacensības solās būt īsteni spraigas, jo šī būs viena no retajām reizēm sezonā, kad visi valsts spēcīgākie kalnu riteņbraucēji pulcēsies vienās sacensībās.

"Toyota Hybrid" distancē uz čempiona titulu kandidē Dmitrijs Sorokins, Mārtiņš Blūms, Ivars Prokofjevs, Arnis Pētersons un Oskars Muižnieks. Pērn Ikšķilē ātrākie bija ZZK komandas braucēji Pētersons un Blūms, bet titulu sev nodrošināja Andris Vosekalns (Rietumu banka-Rīga). Kā būs šogad? Kurš visātrāk veiks 64 km garo distance? Kuram Ogres "Zilie kalni" būs veiksmīgāki? – to noskaidrosim jau svētdien, 25. septembrī.

"Toyota Hybrid" distancē sievietēm pirms pēdējā posma drošā līderpozīcijā ir Lelde Ardava ("Rietumu banka-Rīga"), kurai gan pēdējos posmos nav izdevies apturēt Katrīnu Jaunslavieti ("Ebike Machine"), kas pēc bērniņa nākšanas pasaulē sacensībās allaž atbraukusi pirmā. Abām sezonas spēcīgākajām braucējām konkurenci centīsies izrādīt Ingrīda Šmite un Madara Fūrmane, kuras sev garantējušas medaļas sezonas izskaņā.

Ne mazāk aizraujoša solās būt40 km garā "Virši-A" distancē. Vīru konkurencē šajā vērtējumā uz čempiona titulu arī kandidē pieci braucēji, kuri starpā ir nieka 38 punkti. Tādējādi arī šajās sacensībās daudz ko izšķirs trases pēdējie metri. Spraiga cīņa par uzvaru kopvērtējumā solās būt arī komandu vērtējumā, kur "Rietumu banka – Rīga" pārsvars pār "ZZK" ir vien 61 punkts. "ZZK" pēdējā posmā noteikti centīsies sadeldēt pārsvaru un pacīnīties par uzvaru kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!